AcasăNewsCum scapati de concediere pe timp de criza

Cum scapati de concediere pe timp de criza

Angajatorul decide asupra numarului de personal, dar legea prevede ca anumite categorii de salariati pot scapa de masura concedierii.

Mamele aflate in concediul maternal nu pot fi concediate

Codul Muncii prevede numeroase restrictii pentru angajatori, referitoare la concedierea salariatilor din subordine. Expertii AvcocatNet atrag atentia ca niciun angajator nu are dreptul sa concedieze un angajat din motive discriminatorii, adica din cauza: etniei,  rasei, sexului, varstei, handicapului, religiei, orientarii sexuale sau activitatii in sindicate. De asemenea, este interzisa concedierea persoanelor care fac greva, dar si a femeilor care au ramas gravide, daca ele au instiintat angajatorii despre acest lucru.

Protectie pentru ingrijirea copiilor

Codul Muncii interzice, totodata, concedierea salariatilor pe perioada  urmatoarelor tipuri de concediu:

–         concediu de maternitate;

–         concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;

–          concediu de odihna.

Expertii in dreptul muncii atrag insa atentia ca angajatorii aflati in proces de reorganizare judiciara, faliment sau dizolvare, pot efectua concedieri printre salariati, chiar daca acestia se afla intr-una dintre situatiile descrise anterior.

author avatar
Arpad Dobre
248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger