Cauta

Cum să-ți motivezi echipa în vremuri de criză?

Iată 5 tehnici esențiale pentru a crește motivația angajaților:

  1. Investește în cultura organizațională

Chiar dacă nu ai reorganizat organigrama companiei și nu ai fost nevoit să apelezi la reducerile de personal, în această perioadă în care inflația se resimte la nivel național, starea de anxietate afectează motivația și productivitatea echipelor tale. Încurajarea personalului, oferirea unui scop comun, dialogurile deschise și includerea angajaților în planificarea noilor obiective ale companiei, condițiile bune de muncă, oferirea de feedback etc., toate aceste măsuri contribuie la îmbunătățirea climatului organizațional.

  1. Acordă beneficii extrasalariale

Majorarea salariului este importantă, dar nu este singura modalitate de stimulare a angajaților. Odată ce ai înțeles care sunt nevoile angajaților, nu-ți rămâne decât să implementezi o politică de acordare a beneficiilor. Fie că e vorba de zile libere plătite cu ocazia aniversării, vouchere de transport, vouchere de vacanță, sprijin pentru tratamente medicale, fie că vorbim de flexibilitatea programului de lucru și alte avantaje materiale, acestea reprezintă o componentă esențială pentru bunăstarea angajaților și succesul companiei. Contează pe Pluxee.ro dacă ești în căutarea unor soluții avantajoase, atât pentru salariați, cât și pentru companie!

  1. Folosește matrici de polivalență

Ca să menții salariații implicați în fiecare zi, poți elabora și implementa matrici de polivalență. Astfel, fiecare angajat va ști care este nivelul și complexitatea muncii sale. Mai mult, pe baza coeficientului de polivalență, poți acorda și stimulentele sau recompensele, dar nu înainte de evaluarea anuală a proceselor și performanțelor salariaților.

  1. Setează obiective SMART

O altă tehnică de motivare a echipei este să îi oferi mici provocări. De exemplu, poți seta câteva obiective clare și specifice pe care vrei ca echipa ta să le atingă într-o perioadă limitată de timp. Ei își vor întocmi planul de acțiune, tu le vei urmări evoluția și progresul. Odată ce obiectivele sunt atinse, le poți oferi mici recompense.

  1. Investește în dezvoltarea intelectuală

Cine își dorește angajați lipsiți de motivație? Dacă echipa ta nu este frecvent stimulată, angajații vor simți că stagnează. Încurajează consolidarea capacităților și investește constant în dezvoltarea abilităților salariaților. Nu trebuie să cheltui o avere. Există numeroase cursuri și platforme online pe care le poți accesa de oriunde, unele dintre ele fiind gratuite. Astfel, angajații se vor simți apreciați și valorizați.

Un mediu de lucru pozitiv îi face pe angajați să vină cu plăcere la lucru. Acum, că știi câteva tehnici de motivare a angajaților, care nu influențează foarte mult bugetul, nu-ți rămâne decât să integrezi în compania ta acele metode care funcționează mai bine.

Poză de Fauxels pe Pexels.com

Ultimele stiri

  • Să zicem NU TVA-ului! 
  • Salarii mici în România: condamnarea tinerilor la umilință pe viață
  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Probleme în Gara de Nord din Capitală. Panourile de informare și camerele de luat vederi nu mai funcționează
  • Exit mobile version