AcasăNewsCum sa te feresti de teparii de pe eBay

Cum sa te feresti de teparii de pe eBay

Membrii retelelor care au facut ravagii pe eBay au fost saltati de mascati

Procurorii DIICOT au facut , ieri, peste 100 de descinderi in mai multe orase ale tarii, actiunea fiind legata de fraudele informatice.

Membrii retelelor care au facut ravagii pe eBay au fost saltati de mascati

Peste 1.000 de persoane au fost fraierite de cele trei retele din Romania, valoarea prejudiciului ridicandu-se la 20 milioae de dolari. Pentru prindere infractorilor anchetatorii au colaborat cu ofiterii US Secret Service si FBI. Site-urile de care suspectii s-au folosit sunt eBay.com si craigslist.org.  Potrivit anchetatorilor, membrii gruparilor actionau cu ajutorul unor scripturi prin care se postau automat mai multe anunturi fantoma care copiau de fapt fotografiile din anunturile de vanzare reale.

In felul acesta au “vandut” autoturisme de lux, motociclete, ambarcatiuni usoare, dar si produse electronice.  Sumele de bani aferente pretului platit de victime au fost colectate din strainatate (cel mai adesea de pe teritoriul SUA) cu folosirea de identitati false.

Trucuri pentru shopping-ul online

Citeste cu atentie descrierea

Daca nu vrei sa cumperi o cutie goala, citeste cu atentie descrierea produselor. De obicei, sunt scrise toate detaliile. Daca ai unele nedumeriri, intreaba vanzatorul inainte sa licitezi.

Verifica feedback-ul

Inainte sa licitezi vreun produs, verifica feedback-ul pe care il are vanzatorul. Daca are multe descrieri negative, incearca sa gasesti la altcineva produsul pe care vrei sa-l cumperi.

Plateste prin PayPal

PayPal este metoda de plata cea mai indicata pentru shopping-ul online. Pe eBay, majoritatea userilor o accepta si in plus, este sigura si usor de folosit.

author avatar
Adelina Ionicel
451 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger