AcasăNewsCum sa spui "Stop ridicarilor de masini!"

Cum sa spui „Stop ridicarilor de masini!”

O campanie initiata de Asociatia pentru Protectia Cetateanului din Sectorul 6 al Capitalei ar putea pune capat „excesului de zel” al celor care ne ridica masinile.

Asociatia doreste sa trimita in Parlament un proiect legislativ care ar putea opri practicile ilegale ale firmelor care se ocupa de ridicarile de masini.

„In trei sau patru zile, proiectul va fi postat pe site-ul meu. Voi cere sugestii din partea cetatenilor cu privire la ce va contine acest proiect”, a declarat pentru „ring” presedintele asociatiei, Stefan Florescu. Acesta a precizat ca isi doreste ca taxa de ridicare a masinilor sa fie aceeasi peste tot.

Pana pe 15 septembrie, bucurestenii pot semna pentru acest proiect, in cele 10 corturi amplasate de Asociatia pentru Protectia Cetateanului, in Sectorul 6 al Capitalei.

Unde sunt amplasate corturile asociatiei:

1.    Bulevardul Ghencea nr. 30 (capatul liniei 41)

2.    Strada Drumul Taberei nr. 90 (Piata Valea Ialomitei)

3.    Strada Drumul Taberei nr. 122-124 (Piata Chilia Veche)

4.    Stada Drumul Taberei nr. 18 (Piata Orizont)

5.    Strada Drumul Taberei nr. 34 (in fata complexului alimentar)

6.    Strada Drumul Taberei nr. 42 (Piata Drumul Taberei)

7.    Bulevardul Iuliu Maniu nr. 134-140 (Piata Gorjului)

8.    Bulevardul Iuliu Maniu nr. 73-92 (Piata Veteranilor)

9.    Bulevardul Iuliu Maniu nr. 38-42 (Piata Lujerului)

10.  Calea Crangasi nr. 29 (Piata Crangasi)

Trei metode pentru a contesta ridicarile de masini

In prezent, ridicarea masinilor este ilegala intrucat nu sunt indeplinite simultan cele doua conditii impuse prin lege – autoturismul este parcat neregulamentar si reprezinta un obstacol pentru circulatie – si poate fi contestata prin mai multe metode,  a precizat recent pentru Mediafax, avocatul Gheorghe Piperea.

El spune ca exista cel putin trei metode pentru a contesta decizia de ridicare a masinii. „Se poate face o plangere contraventionala in care sa se considere ca de fapt dispozitia de ridicare este nimic altceva decat un proces-verbal de contraventie, in care va da in judecata Politia Comunitara si se va cere si restituirea banilor de la Politia Comunitara. Sau se poate alege o metoda de atacare in contencios administrativ, in care sa soliciti instantei anularea dispozitiei de ridicare emisa. In fine, se poate inainta o actiune civila, in pretentii, pe care o recomand pentru ca va fi cea mai eficienta, impotriva firmei respective, iar aceasta actiune sa nu fie numai a unei persoane, ci si a celorlate 10.000 de persoane potential a fi afectate”, a spus avocatul.

El spune ca avocatii de la societatea la care este partener au castigat mai multe procese cu Politia Rutiera pentru parcari ilegale, in cadrul carora au facut plangere contraventionala impotriva procesului-verbal de contraventie, si s-a dispus anularea contraventiei si rambursarea taxei de catre Politie.

In Bucuresti, taxele de recuperare a masinilor ridicate sunt cuprinse intre 350 si 850 de lei.

[poll id=”3″]

236 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger