AcasăNewsCum sa impresionezi de Craciun: Piept de curcan umplut, in sos de...

Cum sa impresionezi de Craciun: Piept de curcan umplut, in sos de vin rosu!

Daca nu stii deocamdata cum sa-ti impresionezi familia de Craciun, Ziarul National iti ofera o idee delicioasa: Piept de curcan umplut, in sos de vin rosu.

(foto: ebucataria.ro)

Chiar daca nu exista Craciun fara carne de porc, sarmale si cozonaci, trebuie sa te gandesti putin si la kilogramele in plus, dar si la sanatate. O sugestie delicioasa, dar si sanatoasa ar fi sa inlocuiesti carnea de porc cu una mai slaba, precum cea de curcan. In acest scop, iti oferim o reteta cu care ii vei impresiona, mai mult ca sigur, pe membrii familiei tale.

 

Potrivit revistei The One, pentru patru portii de piept de curcan umplut, in sos de vin rosu, aveti nevoie de doua kilograme de piept de curcan, patru felii groase de sunca de Praga, doua cepe verzi, un ardei gras rosu, doua felii groase de mozzarella (nu de mozarella di bufalla), un castravete murat, 500 grame de bulion, o lingura de faina, o crenguta uscata de busuioc, o lamaie, un pahar de vin alb demisec si 25 grame de unt.

Prepararea este una destul de simpla. Pieptul de curcan se taie felii groase de un deget. Bucatile care raman vor fi  pastrate. In fiecare felie, se taie un „buzunar”, dar cu mare atentie, sa nu taiati peretii exteriori. Apoi feliile si bucatile ramase se vor pune la macerat intr-un amestec format din zeama lamaii, uleiul de masline, sare si piper. Amestecul se lasa la frigider cel putin o zi.

In primul rand, se dau la masina de tocat bucatile ramase la taiere, doua felii de sunca, o fasie de ardei gras si cele doua cepe verzi. Acestea amestecate se calesc in putin unt, intr-o tigaie antiaderenta. Ce ceea ce rezulta se vor umplu feliile de curcan macerate, care se pun in tigaia grill cu foarte putin ulei, pana se albeste carnea. Apoi le puneti intr-o tava cu ulei. Peste ulei se pune vinul alb si niste apa. Tava se va acoperi cu folie de aluminiu si se pune la cuptor, la foc mediu. Aproximativ o ora. Cand sunt aproape gata, scoateti folia de aluminiu si le mai lasati vreo zece minute sa se rumeneasca.

Pentru sos, puneti la incins putin unt, in ulei de masline, la foc minim. Dupa ce se topeste untul, adaugati o lingura de faina si amestecati continuu, pana se rumeneste faina. Adaugati bulionul si dati focul un pic mai tare, pana la mediu. Amestecati des, iar cand da in clocot, adaugati castravetele murat taiat cubulete mici. Dupa ce fierbe din nou, adaugam celelalte doua felii de sunca taiate fasii subtiri (ca niste bete de chibrit). Sosul se fierbe pana capata consistenta unei smantani groase. Dupa ce luati oala de pe foc, adaugati mozarella, taiata in cubulete de marimea unei boabe de porumb. La final, curcanul se pune in farfurie si peste ele se pun cateva linguri de sos.

Pofta buna!

author avatar
Andra Nesu
1.520 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger