AcasăNewsCum s-au impartit Serviciile Secrete!

Cum s-au impartit Serviciile Secrete!

Generalul Florian Coldea, un om cu greutate in lumea informatiilor

S-a dat si aici la gioale la greu, dar pe muteste, evitandu-se producerea traditionalului tam-tam mediatic. Cu toate acestea, reporterii de investigatii ai „National” au aflat ca, in linii mari, deja s-au impartit zonele de influenta pentru controlul principalelor servicii secrete din tara noastra.

Generalul Florian Coldea, un om cu greutate in lumea informatiilor

Iar cum, fie si teoretic, la acest nivel, oamenii din sistem ar trebui sa fie unii de onoare, deja cei care se vor afla la comanda efectiva a structurilor si-au anuntat subalternii de incredere de modificarile care vor surveni in organigramele SRI, SIE, SPP, STS, DGIA si DGIPI. Asa ca se va trece, cat de curand, la schimburile de personal intre Servicii, un fel de „purificare politica” facuta de comun acord.

Totul pana la Coldea!

Generalul Gabriel Cretu este luat in calcul pentru succesiunea la conducerea SPP

Cum actualii sefi ai SRI si SIE, George Maior si Traian Razvan Ungureanu sunt deja pregatiti sa joace la „next level”, principalele discutii au fost legate  de asigurarea conducerii acestor doua principale servicii secrete. Culmea, desi este structura cu cea mai mare influenta in societatea romaneasca, negocierile pentru Serviciul Roman de Informatii au fost si cele mai scurte. Cum Cotroceniul nici nu a vrut sa auda de un alt nume decat cel al actualului adjunct Florian Coldea, nici Opozitia nu a insistat prea mult, considerandu-l pe acesta o solutie cat se poate de acceptabila. In schimb, Serviciul de Informatii Externe va trece sub pulpana liberala, unde oricum exista un puternic curent de simpatie fata de aceasta doctrina politica. Atata doar ca viitorul sef nu va fi in niciun caz dintre apropiatii lui Crin Antonescu, pentru ca o astfel de numire ar fi agitat prea mult apele, nefiind agreata nici de PDL, dar nici de PSD.

Culmea masochismului!

Incredibil, dar adevarat, PSD pare sa nu fi scapat de obsesia „Doi s un sfert”. Astfel, echipa lui Ponta s-ar multumi sa preia, prin intermediari, conducerea DGIPI, desi  sefia serviciului secret al Internelor le-a adus pana acum doar belele. Bonus ar urma sa primeasca si brigazile speciale de interventii si Biroul „Cercetare” al Jandarmeriei”. DGIA, serviciul de informatii al Armatei isi va pastra si in continuare autonomia, echipa de profesionisti de acolo nepermitand prea multe imixtiuni in treburile sale. Pentru a se mai da drumul la supapa nemultumirii, si la SPP este posibila o schimbare la varf, actualul adjunct Gabriel Cretu fiind considerat mult mai popular si mai maleabil. STS ramane in stand- by…

author avatar
Catalin Tache
2.131 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si uite asa , ca la piata, ia si tu, mai da si mie, uite si un pic tie……….. si facem o mare scamatorie!!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger