AcasăNewsCum s-a pregatit Crin Antonescu pentru a treia suspendare

Cum s-a pregatit Crin Antonescu pentru a treia suspendare

Liderul PNLCrin Antonescu  nici nu vrea sa auda de o posibila coabitare cu presedintele Traian Basescu. Ba mai mult,  liberalul il ameninta din nou pe seful statului cu suspendarea.

Crin Antonescu nu va avea liniste pana cand presedintele nu va fi demis

In asteptarea votului din 9 decembrie, premierul Victor Ponta incearca sa mentina aparentele institutionale, folosind un ton moderat cand vine vorba de Traian Basescu.  In plus, liderul PSD sustine ca exista viata si dupa experienta guvernamentala, aratand ca are si ”alte variante”.

Traian Basescu, obligat sa accepte premierul propus de USL

La polul opus, colegul de USL,  Crin Antonescu, lanseaza avertismentul cu numarul 8.794, daca ne luam dupa calculele prezidentiale. ”Traian Basescu va trebui sa accepte propunerea de premier a unei majoritati parlamentare reprezentate de USL”, a declarat Antonescu, mentionand ca, in caz contrar, se va ajunge la suspendarea si demiterea presedintelui.

Victor Ponta sustine ca are si alte variante in viata, in afara de functia de premier

”Pot sa fac pronosticul ca de aceasta data cancelariile europene vor fi mai bine informate, ca situatia va fi foarte clara pentru toata lumea, dar – si sper ca asta sa nu fie socotita din nou o declaratie antieuropeana, pentru ca ar fi stupid – indiferent care ar fi reactiile, noi tot asta avem de facut. Cu alte cuvinte, noi avem de ales intre a ne conforma votului majoritatii compatriotilor nostri, pe care ii vom reprezenta daca vom primi acest vot, sau declaratiilor unora sau altora (…) Cred ca nu e niciun fel de dilema pentru niciun lider politic care se respecta”, a mai afirmat Antonescu. Pe langa ”buna informare” a cancelariilor europene, presedintele PNL propune si schimbarea legii referendumului, in asa fel incat prezenta la vot sa nu mai fie o problema. ”Daca se declanseaza suspendarea, in acel moment legislatia absurda privitoare la cvorum si unica in Europa se modifica in regim de urgenta, domnul presedinte este suspendat, Guvernul este investit si avem si referendumul de demitere”, a conchis Crin Antonescu.

PNL vrea sa puna mana pe Finante

Ministerul Finantelor le face cu ochiul liberalilor, care asteapta cu interes ca Florin Georgescu sa se intoarca, dupa 9 decembrie, la BNR. O recunoaste chiar Crin Antonescu, precizand ca partidul pe care-l conduce are mai multi candidati pentru acest portofoliu. ”Nu ducem lipsa de variante, nu va pot spune nume acum sau nu vreau sa va spun un nume acum, pentru ca nu este normal sa rostesc public prea multe nume inainte ca discutia despre structura Guvernului sa fie gata, ca impartirea responsabilitatilor intre partide. PNL este interesat si pregatit cu variante, din punctul meu de vedere, este de dorit cu prioritate ca Ministerul Finantelor, de pilda, sa revina PNL”, a afirmat liderul liberal.

author avatar
eNational
634 afisari

10 COMENTARII

  1. Sinistru acest Chucky Porumbacu. Singura lui idee (politică, și nu numai !), evident fixă, e „Jos Basescu !” Dar președintele Băsescu nu se teme de amenințări. El a dovedit nu o dată că nu ține la scaun și la avantajele pe care acesta i le oferă, ci doar la interesul României. Deci nu va face nimic care să contravină acestui interes. Dacă masa de n ă tă r ă i ca dumneata vor aduce USL la putere și apoi vor demite președintele, aducând în fruntea țării o dictatură roșie ce va târî România în prăpastie și o va rupe de lumea civilizată, fac pariu cu tine pe orice că tot voi, masa de negânditori și de răcnitori de serviciu, veți fi primii care peste un an-doi vă veți da cu capul de toți pereții pentru prostia făcută la urne și veți ieși în stadă să protestați împotriva situației economice dezastruoase a țării, în care ne va fi târăt guvernul USL. Norocul vostru e că p r o s t i a nu doare, altfel v-ați tăvăli pe jos de durere.

  2. Chucky Porumbacu este tot mai penibil pe zi ce trece și absolut incapabil de a ieși din ideea lui unică și fixă : „Jos Băsescu !” Dar Președintele Băsescu nu se teme de amenințări. El a dovedit nu o dată că nu ține la scaun și la avantajele pe care acesta i le oferă, ci doar la interesul României. Deci nu va face nimic care să contravină acestui interes. Dacă masa de n ă tă r ă i din România vor aduce USL la putere și apoi vor demite președintele, aducând în fruntea țării o dictatură roșie ce va târî România în prăpastie și o va rupe de lumea civilizată, fac pariu pe orice că tot masa de negânditori și de răcnitori de serviciu în slujba USL va fi prima care peste un an-doi se va da cu capul de toți pereții pentru prostia făcută la urne și va ieși în stadă să protesteze împotriva situației economice dezastruoase a țării, în care ne va fi târăt guvernul USL. Norocul lor e că p r o s t i a nu doare, altfel s-ar tăvăli pe jos de durere.

  3. Domnule Antonescu, nu sant un admirator al lui Traian Basescu dar pozitia dumneavoastra privind suspendarea este bolnavicioasa. De ce credeti ca daca USL va obtine peste 50% va voteaza pe dv. doar nu santeti singurul in USL si nici in PNL.Cine va credeti chiar santeti cel mai bun. Ce ati facut pana acum pentru aceasta tara?

  4. partidul FASCIST P. D .L. A ADUS TARA IN PRAGUL DEZASTRULUI !~TU PE CE PLANETA TRAIESTI? A INCHIS SUTE DE SPITALE ,A DISTRUS INVATAMINTUL,A FURAT LA LEGEA PENSIILOR, A TAIAT PENSIILE SI SALARIILE,A FACUT SUTE DE EXCROCHERII FINANCIARE A PROMOVAT CULTUL PERSONALITATII FIURARULUI DE LA COTROCENI, A FACUT MII DE ARESTARI POLITICE,A INFOMETAT POPORUL,A UMILIT PENSIONARII,A DISTRUS INTELECTUALITATEA, ADISTRUS VIITORUL COPIILOR NOSTRI………….ETC.

  5. Partidul National Liberal este singurul partid istoric ramas. Cei care nu cunosc istorie ar trebui sa invete despre ce a facut acest partid pentru Romania.

  6. USL este o alianta necsara. Un compromis intre un partid de dreapta si un partid de stanga, pentru a scapa de ciuma PDL-ista.

  7. Ce sa votez in afara de USL? Puscariasii din PDL? Retardatii lui Dan Diaconescu? Extremistii lui Vadim? Ungurii sa se voteze singuri. Pur si simplu nu am ce vota in afara de USL.

  8. Dovada ca alianta USL functioneaza. PSD vrea impozit difeentiat pe categorii de venit. Liberalii vor taxe si impozite mai mici, dar prefera cota unica de impozitare. Solutie: liberalii accepta impozit diferentiat, cum a cerut PSD, dar impozitul este in scadere de 16% in jos. Deci au obtinut un impozit mai mic. PSD-istii l-ar fi vrut pana la 30%.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger