AcasăNewsCum s-a infruptat primarul penal Antonie Solomon din banii craiovenilor

Cum s-a infruptat primarul penal Antonie Solomon din banii craiovenilor

Licitatii cu dedicatie, achizitii facute din pix, risipirea banului public, acestea sunt faptele de arme ale primarului craiovean Antonie Solomon, cel care are tupeul sa vina acum in fata alegatorilor si sa ceara din nou votul acestora.

In mandatele sale, Antonie Solomon a risipit cu ambele maini banii craiovenilor

Traseist de cariera – nu mai departe de anul acesta a tot topait de cateva ori de la PDL la UNPR si viceversa,  mai ceva ca la alba-neagra –, Antonie Solomon a condus spre dezastru, timp de opt ani, municipiul Craiova. De numele primarului se leaga numeroase scandaluri,  contracte dubioase, acuzatii de mita, fals si uz de fals. Dovezile ca Solomon a facut o serie intreaga de smecherii pe banii craiovenilor le gasim atat in documentele oficiale ale primariei, cat si in rapoartele Curtii de Conturi si ale altor institutii.

Stelute si beculete de peste 1 milion de euro

Astfel, una dintre cele mai dubioase licitatii girata de primarul Antonie Solomon  a avut ca obiect instalatia de iluminat festiv achizitionata in 2009. Practic, daca nu si-au dat seama, craiovenii au avut beculete, fulgi de zapada, stelute etc mai scumpe decat cele din Paris, platind nu mai putin de 1.250.000 milioane euro. Mai mult, din raportul Curtii de Conturi reiese ca licitatia a fost adjudecata in baza unui caiet de sarcini copiat de primarie din catalogul de prezentare al unicului ofertant, firma MK ILUMINATIONS. ”Din verificarea documentelor care au stat la baza estimarii valorii contractului de achizitie publica pentru realizarea iluminatului festiv, controlul a retinut ca aceasta valoare de 5.300.000 lei (1.250.000 milioane euro) nu a fost fundamentata. (…) Din cele prezentate rezulta ca Primaria Municipiului Craiova, pentru a estima valoarea contractului de achizitie publica, a tinut cont numai de preturile practicate de firma MK ILUMINATIONS, fara a analiza si preturile practicate, pentru aceleasi produse, de alte societati”, se arata in documentul Curtii de Conturi.

Terenuri achizitionate la superpreturi

O alta escrocherie a lui Solomon, demascata de institutiile statului, o reprezinta tranzactia imobiliara incheiata in 2009, cand primaria a cumparat un teren situat pe bulevardul Dacia, platind un pret triplu fata de cel al pietei. ”Comisia de negociere a Primariei Craiova nu a respectat prevederile HCL 181/2008, in sensul ca nu a tinut cont de pretul de piata al ofertantului de 80 euro/mp prevazuta in contractul de vanzare cumparare nr. 1191/2008, a acceptat fara nicio justificare si a pornit negocierea, numai in crestere de la suma de 200 Euro/mp. La negocierea pretului de 269 Euro/mp, comisia nu a tinut seama de faptul ca terenul este neconstruibil, fapt ce putea influenta foarte mult valoarea acestuia. Astfel, Primaria Craiova a acceptat o valoare a terenului majorata nejustificat de la 80.000 euro la 269.000 euro”, mentioneaza Curtea de Conturi.  Luand in calcul toate aceste matrapazlacuri cu bani publici si tinand cont de faptul ca Antonie Solomon a mai fost ceva vreme cazat pe la inchisoare, craiovenii ar trebui sa fie atenti pe cine voteaza, ca sa nu se trezeasca, peste noapte, ca raman fara primar pe motiv ca acesta a fost saltat din nou de DNA. n

Colectie de dosare penale

Situatia juridica a lui Antonie Solomon este una extrem de complicata si nu e deloc demna de un primar.

Unul dintre dosarele rasunatoare in care este implicat si in care a fost si arestat preventiv se refera la infractiuni de coruptie. In martie 2010, Solomon a fost arestat preventiv si trimis in judecata pentru luare de mita in forma continuata si fals intelectual.

Mita de la Penescu

In sarcina lui Solomon, procurorii au retinut ca in perioada februarie 2006 – noiembrie 2006, Antonie Solomon, in calitate de primar al municipiului Craiova si de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova, a primit, cu titlu de mita, suma de 50.000 euro, in mai multe transe, de la Cornel Penescu (patron la FC Arges) pentru a facilita emiterea unei autorizatii de constructie pentru hypermarket PIC Craiova, (autorizatia de construire continand elemente nereale) precum si pentru a inlesni emiterea unei aprobari privind asigurarea transportului public pana in zona unde era amplasat respectivul hypermarket. Autorizatia de constructie a fost semnata de Solomon Antonie in aceeasi zi in care SC PIC SA Pitesti a depus cererea prin care solicita aceasta autorizatie. In plus, procurorii mai au in lucru dosare pe numele lui Antonie Solomon, dupa ce mai multi craioveni, inclusiv consilieri locali, au depus plangeri impotriva sa.

Averea mare cu venituri mici se face

Potrivit referatului de trimitere in judecata, procurorii au mai retinut ca valoarea bunurilor lui Antonie Solomon depaseste veniturile edilului si ale sotiei sale. In ultimii zece ani, Solomon a detinut numai functii publice, iar veniturile realizate de sotia sa sunt sume modice, subliniau procurorii anul trecut. Antonie Solomon detine trei terenuri intravilane in Calafat, Craiova si Leamna de Sus, doua apartamente in Craiova, o casa de vacanta la Bucovat-Leamna de Sus si sase spatii comerciale, proprietati achizitionate in perioada 1993 – 2007.

Sediul de campanie al Olgutei Vasilescu, vandalizat

Sustinatoare a unei campanii curate, in care batalia sa se duca pe idei si proiecte, Lia Olguta Vasilescu, candidatul USL pentru functia de primar al Craiovei, a devenit tinta unor atacuri murdare.

Olguta Vasilescu si-a propus sa schimbe fata Craiovei

Social-democrata a intrat in cursa pentru primarie declarand ca  doreste sa schimbe imaginea Craiovei si sa le demonstreze alegatorilor ca o campanie electorala inseamna fapte si programe, nu mizerie si scandal. Probabil tocmai din acest motiv a intrat rapid in colimatorul adversarilor. Recomandata de cariera politica fara cusur si de personalitatea puternica, Olguta Vasilescu a fost lovita, pentru moment, doar in sediul de campanie. Chiar si asa, pesedista nu s-a grabit sa improaste cu acuzatii in stanga si-n dreapta, ci a preferat sa lase politia sa descopere faptasul. ”Sa nu tragem concluzii ca nu stim cine este autorul. Am depus plangere, s-au luat probe si vom vedea ce se mai intampla”, a declarat candidatul USL pentru Primaria Craiova.

author avatar
Victor Paun
965 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger