AcasăNewsCum rezolvi eroarea de continut mixt in serviciul de gazduire WordPress?

Cum rezolvi eroarea de continut mixt in serviciul de gazduire WordPress?

Gazduire WordPress

Google incurajeaza utilizarea certificatelor SSL, insa acestea nu functioneaza intotdeauna in mod corespunzator. In schimb, uneori este posibil sa intampini erori legate de continutul mixt in serviciul de gazduire WordPress din cauza lor. Astfel, o sa pierzi o parte importanta din vizitatori.

Acest lucru se intampla din cauza faptului ca exista atat pagini criptate, cat si pagini considerate inca nesigure. Prin urmare, browserele ajung sa afiseze avertismente legate de continuarea navigarii, iar acestea conving oamenii sa inceteze sesiunea. De asemenea, motoarele de cautare te vor considera un pericol, motiv pentru care este posibil sa pierzi pozitii in paginile cu rezultate. Pentru a rezolva eroarea aceasta, urmeaza sfaturile de mai jos!

Ce presupune o eroare de tip mixed content?

O astfel de eroare apare in momentul in care o pagina descarca continutul prin HTTPS, dar apoi incarca imaginile si scripturile prin HTTP. Elementele sunt create prin protocoale diferite, iar fisierele Java necorespunzatoare duc la afisarea mesajului de avertizare. Cauzele unei asemenea erori pot fi diferite, insa cel mai des este vorba de instalarea incorecta a certificatului SSL in planul de gazduire WordPress.

In unele situatii, problema poate fi legata de un plugin nou sau de unele URL-uri ale pozelor vechi din media. Spre exemplu, developerii folosesc path-uri absolute de tipul http://numeledomeniului.com/style.css, in loc de path-uri relative. Continutul incorporat poate avea si acesta scripturi care utilizeaza in continuare un link de tipul HTTP.

Cum identifici sursa erorii?

Eroarea legata de continutul mixt nu apare pe intreg website-ul. Prin urmare, este important sa ramai pe o pagina care este afectata de aceasta. Intra in modul developer din browserul Chrome si verifica tab-ul „console”. In aceeasi zona, vor aparea elementele care contribuie la afisarea mesajului de avertizare in serverul de gazduire WordPress.

Se poate utiliza si un program de specialitate, care sa returneze link-urile HTTP. In urma procesului de verificare, trebuie sa vezi daca resursele incarcate sunt accesibile in formatul HTTPS. Daca poti intra, de exemplu, intr-o imagine facand acest lucru, inseamna ca nu trebuie decat sa-i modifici protocolul.

Cum scapi de eroarea continutului mixt?

Primul pas este sa efectuezi un back-up al tuturor fisierelor. Acesta este necesar pentru a te asigura ca poti trece peste situatia in care lucrurile nu merg bine si trebuie sa restaurezi continutul anterior. Urmatorul pas este sa creezi o lista cu toate adresele nesecurizate. Daca sunt doar cateva, acestea pot fi corectate in mod manual.

In majoritatea cazurilor, insa, baza de date WordPress poate avea continut mixt foarte greu de detectat. De aceea, cel mai bine ar fi sa folosesti un plugin special pentru eliminarea acestuia. Asigura-te ca schimbi si adresa principala HTTP din dashboard cu varianta HTTPS.

De ce apare continutul mixt in serviciul de gazduire WordPress?

Aceasta eroare este comuna in serviciile de hosting speciale pentru WordPress, deoarece certificatul SSL nu este intotdeauna instalat corect si protocoalele diferite se suprapun. Din  fericire, solutia este una simpla. Tot ce trebuie sa faci este sa identifici paginile afectate si apoi sa le modifici. Urmeaza sfaturile de mai sus si te poti bucura din nou de un site securizat intr-un timp scurt!

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger