AcasăNewsCum restitutie Guvernul taxa auto: in cinci ani, cate 20% pe an!

Cum restitutie Guvernul taxa auto: in cinci ani, cate 20% pe an!

Daca ati castigat in instanta restituirea banilor incasati de Stat drept taxa auto trebuie sa stiti ca Guvernul a schimbat modalitatea de restituire a banilor respectivi.

Astfel, printr-o ordonanta de urgenta, Guvernul a decis ca sumele care trebuie restituite de stat reprezentand taxa auto, dobanda aferenta, cheltuielile de judecate si alte sume, devenite executorii pana la 31 decembrie 2015, vor fi platite intr-un interval de cinci ani.

Banii vor fi incasati in cinci rate, cate 20% pe an, sumele de plata urmand a fi actualizate cu inflatia, iar graficul de plata va fi stabilit de autoritati.

Conform gandul.info, s-a luat aceasta decizie pentru a se evita orice procedura de executare silita. De asemenea, schema respectiva va fi aplicata si in cazul restantelor ce reprezinta sume executorii deja emise si pentru care nu a inceput executarea silita.

Guvernul a instituit taxa de prima inmatriculare in aprilie 2008 si taxa auto in ianuarie 2012. Din martie anul trecut, taxa auto a fost inlocuita cu timbrul de mediu.

author avatar
Cristi Ionita
485 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger