AcasăNewsCum restitutie Guvernul taxa auto: in cinci ani, cate 20% pe an!

Cum restitutie Guvernul taxa auto: in cinci ani, cate 20% pe an!

Daca ati castigat in instanta restituirea banilor incasati de Stat drept taxa auto trebuie sa stiti ca Guvernul a schimbat modalitatea de restituire a banilor respectivi.

Astfel, printr-o ordonanta de urgenta, Guvernul a decis ca sumele care trebuie restituite de stat reprezentand taxa auto, dobanda aferenta, cheltuielile de judecate si alte sume, devenite executorii pana la 31 decembrie 2015, vor fi platite intr-un interval de cinci ani.

Banii vor fi incasati in cinci rate, cate 20% pe an, sumele de plata urmand a fi actualizate cu inflatia, iar graficul de plata va fi stabilit de autoritati.

Conform gandul.info, s-a luat aceasta decizie pentru a se evita orice procedura de executare silita. De asemenea, schema respectiva va fi aplicata si in cazul restantelor ce reprezinta sume executorii deja emise si pentru care nu a inceput executarea silita.

Guvernul a instituit taxa de prima inmatriculare in aprilie 2008 si taxa auto in ianuarie 2012. Din martie anul trecut, taxa auto a fost inlocuita cu timbrul de mediu.

author avatar
Cristi Ionita
485 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger