AcasăNewsCum reacționează Ministerul Sănătății la acuzațiile privind raportările false din pandemie

Cum reacționează Ministerul Sănătății la acuzațiile privind raportările false din pandemie

ministerul sanatatiiCum reacționează Ministerul Sănătății la acuzațiile privind raportările false din pandemie

Ministerul Sănătății a venit cu propria poziţie, după apariţia mai multor documente în spaţiul public privind verificarea raportărilor zilnice referitoare la evoluția pandemiei COVID-19. Reprezentanții instituției transmit că nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul ministerului, astfel ca in cursul zilei de luni va fi constituit un grup de lucru în conformitate cu legislaţia in vigoare.

Instituția precizează că premierul Florin Cîțu a dispus verificarea tuturor actelor care au fost emise de fostul ministru al Sănătății, precum și de secretarii de stat in ultimele patru luni.

„În acest moment nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii. În data de 17 aprilie 2021, premierul Florin Cîţu, ministrul interimar al sănătăţii, a solicitat secretarilor de stat şi secretarului general al ministerului documentul de constituire al acestui grup de lucru şi un raport al activităţii desfăşurate. Atât secretarii de stat cât şi secretarul general au comunicat în scris că nu deţin vreun document de constituire al acestui grup de lucru. Singurele elemente concrete menţionate în aceste răspunsuri scrise cu privire la eventualitatea existenţei acestui grup de lucru sunt reprezentate de o intenţie de constituire şi o menţiune despre organizarea unui astfel de grup”, transmite Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății, solicitare fermă către Vlad Voiculescu!

În acest context, Ministerul îi cere fostului ministru Vlad Voiculescu „să înceteze diseminarea informațiilor false în spațiul public și emiterea unor ipoteze lipsite de fundament”, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

„Declaraţiile susţinute de fostul ministru Vlad Vasile Voiculescu cu privire la acest subiect dovedesc faptul că domnia sa nu cunoaşte legislaţia, atribuţiile ce revin funcţiei de ministru şi procedurile administrative. În conformitate cu legislaţia în vigoare, în exercitarea atribuţiilor ce îi revin, ministrul emite ordine şi instrucţiuni cu caracter normativ sau individual. Nu decizii.”, se mai precizează în comunicat.

Concret, decizia emisă de fostul secretar de stat în minister Andreea Moldovan, privind constituirea acestui grup de lucru nu reprezintă un act administrativ cu caracter normativ.

author avatar
Andreea Vlad