AcasăNewsCum pregateste CSM alegerile prin sefii Curtilor de Apel

Cum pregateste CSM alegerile prin sefii Curtilor de Apel

Presedintii curtilor de Apel se afla atat in vizorul superiorilor de la CSM, cat si al procurorilor DNA

Procurorii anticoruptie fac ravagii printre magistrati de cand au inceput sa dea iama cu anchetele prin Curtile de Apel din toata tara. Iar recenta arestare a vicepresedintelui de la Timisoara a tras un serios semnal de alarma printre colegii acestuia.

Presedintii curtilor de Apel se afla atat in vizorul superiorilor de la CSM, cat si al procurorilor DNA

Mai ales ca multi dintre judecatorii care detin functii de conducere la instantele din judete stiu foarte bine ca toate plangerile depuse impotriva lor sub diverse pretexte ca „dirijare de dosare” sau „amanari succesive nejustificate” se afla in ancheta interna la Consiliul Superior al Magistraturii.

Miza contestatiilor

Membrii CSM sunt cei care pot da drumul mai departe sesizarilor, direct la temuta DNA, daca li se pare ceva suspect. Sau, din contra, pot ingropa dosarele, printr-un simplu raport al unui inspector. Dar, cu siguranta, plangerile vor fi analizate de-abia dupa desfasurarea alegerilor locale, pentru ca tocmai Curtile de Apel sunt cele care judeca toate contestatiile din dosarele care ii privesc pe unii dintre candidati. Asa ca presedintii sau sefii de sectii se vor gandi cu siguranta de doua ori inainte de a lua vreo decizie…

author avatar
Matei Gabriel
245 afisari

1 COMENTARIU

  1. Din pacate nimic nu merge bine in tara asta. Toti vor, nimic nu se face, nimeni nu raspunde si asa trec mandatele. De la cap se impute pestele. La noi din pacate e in putrefactie tot, de mult timp.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger