AcasăNewsCum poți face diferența între răceală și gripă. Primul lucru ce trebuie...

Cum poți face diferența între răceală și gripă. Primul lucru ce trebuie făcut în caz de îmbolnăvire. Medicul Marinescu: „Antibioticul nu…” – VIDEO

Medicul Marinescu (sursa foto: 360medical.ro)

De cele mai multe ori, vremea schimbătoare sau scăderea temperaturilor, specifică sezonului rece, pot favoriza apariția cazurilor de răceli și gripă. Se întâmplă ca gripa să fie confundată cu răceala și invers.

Cum poate fi făcută diferența între ele? Directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, doctorul Adrian Marinescu, a venit, într-o emisiune TV, cu explicații importante.

Simptome ale gripei

Chiar dacă simptomele pot fi confundate, multe fiind comune, în cazul gripei apar dureri musculare și articulare. „Simptomele sunt comune, dar e ușor să ne dăm seama dacă avem gripă. Avem o stare generală modificată brusc, cu dureri musculare și articulare importante, cu dureri de cap, o senzație ca și cum ai fost bătut.

Ceea ce nu se întâmplă în viroze și nici la COVID. Gripa apare repede, în mai puțin de 24 de ore de când intrăm în contact cu un bolnav, până la 2-3 zile. Durata bolii poate fi și de peste o săptămână”, a precizat medicul infecționist Adrian Marinescu, citat de antena3.ro.

Primul lucru ce trebuie făcut

Ce ar trebui să facă o persoană care prezintă simptome de gripă? Doctorul Marinescu a adus în discuție testarea – atât pentru COVID-19, cât și pentru gripă. Totul, în contextul în care marți s-a aflat de la MS că au fost înregistrate, în decurs de 24 de ore, peste 1.800 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 în România.

„Indiferent dacă avem gripă sau viroză primul lucru pe care îl facem este să ne izolăm. Este o regulă de bază. Și apoi ne testăm, nu doar pentru COVID, ci și pentru gripă”, a precizat doctorul Marinescu.

Medic: „Antibioticul nu ne scapă de gripă”

Medicul infecționist a vorbit și despre vaccinarea antigripală și despre modul în care ar putea fi crescută imunitatea organismului. Dieta zilnică are rolul ei.

„Vaccinarea ne ajută să prevenim gripa. Avem nevoie de 10-14 zile pentru ca vaccinul să aibă efect maxim. Imunitatea nu crește dacă apăsăm pe un buton.

Tot ce facem zilnic ajută, un complex de vitamine ar putea să ne ajute. Niciun medicament și nici antibioticul nu ne scapă de gripă”, a mai spus Adrian Marinescu, conform sursei citate.

Potrivit Ministerului Sănătății, în raportarea despre situația COVID la nivel național, comunicată în 27 septembrie, „în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.862 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.006 mai multe față de ziua anterioară. 419 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”.

author avatar
Andrei Coman
410 afisari

4 COMENTARII

  1. Mizeria asta bipedă să tacă. NOI NU UITĂM CÂND RIDICA ÎN SLĂVI LUCOVIDUL. ȘI ACUM, JEGUL, TOT DOZE VREA SĂ BAGE PROSTIMEA ÎN EA.

    S-O TRATEZE ȘI SĂ-I DEA SFATURI LUI MĂ-SA!!! NENOROCITUL!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger