AcasăNewsCum parează Florin Cîțu amenințările minerilor de pe Valea Jiului: „Nu în...

Cum parează Florin Cîțu amenințările minerilor de pe Valea Jiului: „Nu în mandatul meu” – VIDEO

Florin CituCum parează Florin Cîțu amenințările minerilor de pe Valea Jiului: „Nu în mandatul meu de premier”

Premierul Florin Cîțu are un mesaj pentru minerii care își strigă în stradă drepturile. Șeful Executivului le transmite că nu se arată deloc impresionat de protestele lor și susține că în mandatul său de premier nu va permite să se întâmple ceea ce s-a întâmplat cu Mineriadele din anii 90.

„Îi înțeleg, știu că trec printr-o perioadă dificilă, nu cred că soluția aleasă este una care rezolvă problemele. Acest guvern a arătat foarte clar și anul trecut, și anul acesta că salariile au fost plătite la timp, am găsit soluții și pentru următoarele trei luni.

În același timp, cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei. În 2020, când au fost plătite toate salariile și ale minerilor, în România au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză de sănătate. Nu mi se pare normal ce se întâmplă”, spune Florin Cîțu.

Premierul acuză că unii politicieni încearcă să profite de pe urma protestului minerilor.

„Se pare că sunt foarte mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni, tot din aceeași categorie, de pe urma acestei categorii sociale. Țineți minte ce s-a întâmplat în anii 90. Eu pot să le spun românilor și bucureștenilor: Nu voi permitre niciodată să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și al altor socialiști. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu”, avertizează șeful Guvernului.

Sute de mineri de la minele Lonea şi Livezeni s-au adunat, luni dimineaţă, la sediul Complexului Energetic Hunedoara unde îşi cer drepturile restante. Cei aproximativ 60 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă cu greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate în urma negocierilor pe care le vor avea liderii lor cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii.

author avatar
Andreea Vlad
176 afisari

3 COMENTARII

  1. Nici când îți arată presa ca nu le ai dat salarii la oameni pt munca lor o ții lângă ca tu îți ții de politica dictata de ppe??? Voi veți fi generația de politicieni care veți deconta toate trădările clasei politice și dacă îți asumi în continuare trădarea e doar treaba ta pe pers fizica!!!!

  2. Numai CU FORȚA scăpăm de nemernicii care distrug România, de 30 de ani, sub diferite nume (acoperiri) și omoară români cu nemiluita, prin slujirea centrelor de comanda străine. Numai CU FORȚA, nicidecum prin ” proteste pașnice ” (foarte anemice, și alea) de care îi doare-n cur pe criminalii ăștia. Cine crede altfel n-are decât să-si accepte, in continuare, condiția de sclav.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger