AcasăNewsCum „păcăleşte” Rusia radarele NATO

Cum „păcăleşte” Rusia radarele NATO

Cu sistemele de război electronic de pe fregata „Amiral Kasatonov”, care au  dat bătăi de cap sistemelor de apărare antiaeriană şi radarelor Alianţei nord-atlantice, situate în centrul şi nordul Europei.

Zeci de avioane ruseşti au apărut brusc pe radarele NATO, ceea ce a creat o situaţie ieşită din comun, dar, după cum s-a dovedit ulterior, în realitate au acţionat sistemele de război radioelectronic de pe ‘Amiral Kasatonov’, care dispune de un sistem puternic de bruiaj şi care staţiona la câteva sute de kilometri de coasta Norvegiei. ‘Amiral Kasatonov, prima fregată de serie din proiectul 22350 destinat modernizării marinei ruse, a efectuat noi teste în cadrul Flotei Nordului. Nava a întreprins acţiuni pasive de bruiaj şi de trimitere a unor ţinte false prin echipamentele sale de război radioelectronic. Aceste echipamente asigură protecţia navei împotriva atacurilor cu rachete de înaltă precizie’, au anunţat forţele navale ruse. Acţiunile de bruiaj şi apariţia de ţinte false pe radarele apărării sale antiaeriene au determinat forţele NATO să ridice de la sol mai multe avioane pentru a riposta la o posibilă ameninţare externă, susţine portalul Avia.pro, specializat în informaţii militare. Moscova a dat de înţeles că, ‘în caz de necesitate’, ar putea întreprinde ‘raiduri’ radioelectronice asupra sistemelor de apărare aeriană/antirachetă ale NATO de mai multe ori pe zi.  Fregata ‘Amiral Kasatonov’ va completa una din unităţile Flotei ruse a Nordului, fiind echipată în principal cu rachete de croazieră ‘Kalibr’ şi ‘Onix’.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
927 afisari

5 COMENTARII

  1. Pana nu reusesc sa anihileze tehnica de jemming/bruiaj a rusilor, cei din NATO ar trebui sa nu mai cheltuiasca alti bani pe jucarii electronice, care in timp de nevoie tot nu ar functiona.

    • Din anii 80, SUA a avut parte de mai multe asemenea atacuri electronice și nu de mult gravitaționale fără a putea să se apere.Nu au găsit nici o soluție de răspuns. De asemenea, confor precizării generalului McMahon:Armata SUA și NATO în teatre nu au fost instruiși pentru un război de la egal la egal cu o altă armată echivalentă.În concluzie forțele terestre ale NATO și SUA care ar trebui să poată apăra, elibera sau cuceri un teritoriu sunt doar o umbră.Forțele aeriene ale acestora nu pot acționa ca pe deasupra Afganistalui ca la paradă, într-un conflict cu o putere militară sau super putere militară ca Rusia.Marina NATO și SUA pot ajunge pe fundul oceanelor într-un conflict cu o super putere militară.Nici aviația, nici rachetele și nici navele de luptă nu pot apăra teritorii împotriva unor forțe terestre.Ele pot sprijini forțele terestre proprii, dacă au pe cine. Orin SUA și NATO nu prea au forțe terestre capabile de luptă.Singura forță militară NATO care îi poate opri pe ruși precizată de Stoltemberg este dialocul cu Rusia.

  2. Poate fi fatala pt americani o astfel de tehnica. Sa ne imaginam ca in atacul de la Midway americanii chiar daca aveau informatia ca flota nipona vine dinspre Marea de Corali niponii cu o astfel de tehnologie ai faceau sa creada ca sunt atacati din poziție opusa. Atunci isi duceau avioanele de atac in cu totul alta pozitie geografica, astfel incat niponii erau primii gata sa le distruga 3 portavioane si nu invers …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger