AcasăNewsCum ne schimbam medicul de familie

Cum ne schimbam medicul de familie

Oricare dintre noi avem dreptul sa ne schimbam medicul de familie, indiferent ce motive am avea. Procedura este foarte usoara si nu implica prea mult timp pierdut.

Putem sa ne alegem, oricand, un alt medic de familie

Potrivit Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB),  daca avem  asigurare de sanatate ne putem schimba medicul de familie numai dupa o perioada de minimum 6 luni de la data inscrierii pe lista acestuia, informeaza Avocatnet.

Ce trebuie facut

Intai trebuie sa formulam o cerere adresata medicului pe lista caruia vrem sa ne inscriem, mentionand numele medicului actual. Dupa ce a fost inregistrata cererea, noul medic de familie va anunta, in termen de 15 zile lucratoare, medicul de familie de la care am plecat, precum si casa de asigurari de sanatate cu care are contract. Acesta are obligatia de a trimite prin posta fisa noastra medicala. O copie a acestui document va fi pastrata de cabinetul medical de la care am plecat, cel putin un an. Daca medicul de familie de la care plecam nu ne respecta dreptul de a ne alege un alt medic, CASMB va efectua actualizarea listei acestuia, prin eliminarea noastra de pe lista lui.

author avatar
Andrei Coman
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger