AcasăNewsCum morții își susțin „preferatul” la alegerile pentru Primăria Cluj. Ce au...

Cum morții își susțin „preferatul” la alegerile pentru Primăria Cluj. Ce au descoperit reprezentanții Biroului Electoral Municipal

Cum morții își susțin „preferatul” la alegerile pentru Primăria Cluj. Ce au descoperit reprezentanții Biroului Electoral Municipal

Un candidat la Primăria Cluj se pare că este suținut chiar și de persoanele decedete, de unele persoane care nu au domiciliul în oraș și de unele care locuiesc în străinătate. Cel puțin asta arată lista de semnături pe care a depus-o la Biroul Electoral Municipal din zonă.

BEM Cluj-Napoca a anunțat miercuri, 19 august, că lista de false a fost depusă de către Petru Mîndru, care candidează pentru funcția de primar al orașului din partea Partidului România Noastră.

În angajații instituției au luat la verificat lista cu semnături au constatat că multe documente de identitate erau cu serii eronate sau expirate, ceea ce i-a pus pe gânduri. De obicei, asta înseamnă că informațiile personale provin dintr-o dată mai veche.

Fraudă de zile mari la Cluj: Un candidat la Primărie e susținut de… morți

Astfel s-a constatat că multe dintre semnături „aparțineau” unor persoane decedate și a unora care nu aveam domiciliul în Cluj-Napoca iar unele chiar locuiau în străinătate.

„Se mai observă că lista de susținători pare a fi întocmită și semnată de aceeași persoană”, arată reprezentanții BEM.

Prin urmare, candidatura lui Petru Mîndru a fost repsinsă, iar reprezentanții partidelor Biroul Electoral Municipal Cluj-Napoca au propus să se depună o plângere penală la Parchet.

Alegerile locale, pe 27 septembrie

Printr-o lege adoptată de Parlament, data de 27 septembrie a fost stabilită ca dată de desfăşurare a alegerilor locale.

Potrivit proiectului, pe data de 27 septembrie vor avea loc alegerile pentru consiliile locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi pentru primari, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi pentru primarul general al municipiului Bucureşti, consiliile judeţene, precum şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene.

„Vine vremea decontului”

National a comentat, în ediția printată, decizia Executivului de a stabili data de 27 septembrie pentru realizarea alegerilor locale, astfel:

„Liberalii sunt disperați de o eventuală pierdere a puterii. Vorba unui amic ce îmi spunea că, pentru ei, pierderea stăpânirii se numără în ani de închisoare, de aici și atâta încrâncenare. Vine vremea decontului pentru abuzurile comise, pentru afacerile murdare desfășurate la adăpostul stărilor de urgență și de alertă, pentru haosul creat de guvernarea aiuristică, or tocmai asta încearcă să evite. Singura lor șansă de a ocoli pușcăria rămâne păstrarea puterii. Iar pentru asta sunt în stare să facă orice și să rămână pe poziții. Primul pas, alegerile locale, unde trebuie să câștige la un scor zdrobitor. De ele depinde câștigarea alegerilor parlamentare, fapt ce le-ar aduce satisfacția unei guvernări după bunul lor plac”.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger