AcasăNewsCum l-au vrajit chinezii pe Isarescu

Cum l-au vrajit chinezii pe Isarescu

Mugur Isarescu se gandeste deja la bancile cu capital chinez ce vor fi deschise in Romania

Pentru guvernatorul BNR, Mugur Isarescu moneda Chinei este binevenita in Romania.

Mugur Isarescu se gandeste deja la bancile cu capital chinez ce vor fi deschise in Romania

Banca Nationala a Romaniei va primi in trezorerie yuani din momentul in care moneda chineza va deveni valuta de rezerva, spune guvernatorul. Acesta spune ca yuanul joaca un rol tot mai puternic in sistemul monetar global. “Este posibil ca viitoarele crize sa poata fi evitate atunci cand moneda chineza va juca un rol international mai puternic. Cand yuanul va deveni valuta de rezerva, o vom avea imediat in trezoreria noastra”, spune Isarescu pentru agentia chineza Xinhua.

Pana atunci, seful bancii centrale asteapta ca bancile chineze sa vina in Romania. “Am discutat inca de la inceputul anilor 1990 despre deschiderea de subsidiare ale unor banci chineze aici. Ma astept ca acest lucru sa se intample in viitor”, a spus guvernatorul BNR. Isarescu isi aminteste ca autoritatile monetare din China au decis sa depuna valute straine in conturile BNR la inceputul anilor ’90, atunci cand era putina valuta in Romania, dovada a prieteniei de lunga durata dintre bancile centrale ale celor doua tari.

Seful BNR a vorbit si despre rolul pe care China il joaca in rezolvarea crizei datoriilor suverane din Europa si despre potenta financiara a asiaticilor. “China a devenit o putere financiara, cu rezervele sale valutare in crestere. De aceea, un mesaj de incredere in euro din partea unei puteri financiare va ajuta cu siguranta moneda”, a mai spus Isarescu.

author avatar
National
396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger