AcasăNewsCum l-au reales democrații pe Donald Trump

Cum l-au reales democrații pe Donald Trump

Tămbălăul declanșat de democrați s-a întors ca un bumerang împotriva lor. Donald Trump nu numai că rămâne în funcție, dar iese din acest scandal cu imaginea întărită, de om care a învins (din nou) sistemul ticăloșit. Iar PD-ul a mai pierdut câteva procente din capitalul de simpatie, care în mod cer se vor regăsi, la viitorul scrutin, în urnele republicanilor. Procedura de impeachment declanșată împotriva lui Trump înseamnă, de fapt, realegerea președintelui, e cea mai bună campanie de care putea avea parte liderul de la Casa Albă. Și una gratuită, făcută chiar de rivali!

Audierile în Senat s-au terminat. Congresmenii democraţi și-au consumat gloanțele și nu l-au făcut pe Trump să sângereze, așa cum a pățit-o Bill Clinton, cu ani în urmă, pe care doar mila colegilor democrați și interesele partidului l-au salvat din ghearele republicanilor ce-i pregătiseră „decapitarea”. Din contră, președintele e mai puternic ca niciodată, iar aseară și-a permis să își anunțe victoria în discursul anual despre Starea națiunii, livrat cu numai o zi înainte ca votul senatorilor să-l declare nevinovat.

Impeachment Day e azi

„Nimeni nu este mai presus de lege în America, nici măcar preşedintele. Datoria dumneavoastră impune să-l declaraţi vinovat”, a grăit congresmenul democrat Jason Crow în fața celor 100 de senatori care îl vor judeca pe Trump. Abuz de putere şi obstrucţionarea activităţii Congresului, asta i se impută președintelui. „Și-a încălcat jurământul, dar nu este prea târziu ca noi să-l onorăm pe al nostru”, perorează „procurorul-șef” al democraților, Adam Schiff.

Degeaba. Apelul democraților nu are nicio șansă să cutremure scaunul prezidențial. Conform Constituției Statelor Unite, pentru destituirea unui preşedinte este nevoie de o majoritate de două treimi de voturi în Senat (67 din 100). Fără nicio emoție și chiar dacă pot exista una, două, nouă trădări, Donald Trump tot are sprijinul ferm al 53 de senatori republicani!

Votul final se va da azi, la ora locală 16:00 (21:00 GMT). Fiecare senator va putea vorbi câte zece minute (la cerere), dacă dorește să aducă explicații acestui proces. O formalitate sau, cum a scris Donald Trump pe Twitter, „sper că americanii și-au dat seama că acesa caz a fost doar o mascaradă total părtinitoare”.

Între timp, alegerile interne privind desemnarea contracandidatului lui Donald Trump la președinția Americii au debutat cu probme pentru PD. În Iowa, primul stat care a ieșit la vot, rezultatele au întârziat semnificativ și asta pentru că scrutinul a fost viciat de …hackeri, se plâng democrații! „Datele de bază şi documentaţia sunt solide, dar va dura pur şi simplu ceva mai mult până la anunţarea rezultatelor, deoarece s-au înregistrat neconcordanţe la raportarea datelor”, arată un comunicat al PD. Sondajele de opinie arată că cei mai bine plasaţi în competiţie erau senatorul Bernie Sanders, fostul vicepreşedinte Joe Biden, Pete Buttigieg (ex-primar al oraşului South Bend, din statul Indiana) şi senatoarea Elizabeth Warren. Sanders, un reprezentant al politicii de stânga, și Biden, „trompeta” establishmentului, sunt marii favoriți pentru a ajunge în finala cu Trump.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
638 afisari

1 COMENTARIU

  1. Domnuuuu’, ce ” State of the Union Speech ” livrat ASEARĂ visați, domnuuuuu’? Că e abia diseară, AZI, la ei, adică mîine, pînă cîntă cocoșii, la noi. Cum puteți greși în halul ăsta, domnuuuuu’ ziarist?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger