AcasăNewsCum iti va ridica primaria masina din parcarea blocului!

Cum iti va ridica primaria masina din parcarea blocului!

Un nou proiect de lege, care va intra curand in dezbatere parlamentara,  prevede ca  un automobil cu RCA sau ITP expirat este considerat abandonat si va fi ridicat de primarii dupa doua luni de la constatare, in loc de 1 an, cum se intampla in prezent. Schimbarea locului de parcare nu anuleaza procedura.

La ora actuala, o masina abandonata ridicata poate fi recuperata in 10 zile, dupa primirea somatiei de la primarie. Noua lege prevede scaderea acestui termen la 5 zile.

Toate vehiculele parcate pe domeniul public al caror termen de valabilitate a inspectiei tehnice a expirat, precum si cele neasigurate pentru raspundere civila pentru caz de pagube produse tertilor prin acccidente de circulatie sau cele pentru care proprietarul nu a achitat taxele si impozitele prevazute de lege, vor fi considerate vehicule abandonate.

Comunicate confuze despre rulote si remorci

„In marile orase, intalnim adesea depozitate pe domeniul public rulote si remorci, perioade lungi de timp, de la sase luni, la un an, perioade in care aceste vehicule nu sunt utilizate de proprietari potrivit destinatiei. Mentinerea  termenului de un an duce la prelungirea duratei in care domeniul public primeste o alta destinatie decat cea legala. Acceptarea unei solutii contrare ar duce la concluzia ca aceste terenuri,(…) sa se transforme intr-un spatiu, in care persoane private sa depoziteze bunuri, cu afectarea dreptului de proprietate a statului(…) ceea ce este inadmisibil.”, sustin initiatorii proiectului de lege.(

author avatar
Bogdan Borcea
827 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger