AcasăNewsCum iti stapanesti micul „dracusor”, dupa vacanta de vara

Cum iti stapanesti micul „dracusor”, dupa vacanta de vara

Perioada vacantei de vara va poate transforma copilul intr-un mic rasfatat cu care nu va mai puteti intelegeti. Iata mai jos cateva sfaturi care va pot ajuta sa va „recuperati” ingerasul inapoi.

Copilul face crize in public

Acest lucru se intampla cand tu ii satisfaci de multe ori anumite cerinte doar ca sa se opreasca din crize. Copilul va tine minte acest lucru si va continua astfel, stiind ca obtine ceea ce isi doreste. Incearca sa nu ii mai satisfaci dorintele chiar daca trebuie sa treci prin jena care ti-o provoaca isteriile copilului in public.

Ignorarea comportamentului pozitiv

Incearca sa nu mai ignori comportamentul pozitiv al copilului. Acorda-i atentie cand e cuminte, petrece timp cu el. Atunci cand copilul vede ca nu primeste nimic cand e cuminte, el va deveni obraznic sau se va comporta intr-un mod care nu iti place doar ca sa capete atentie. Si cearta este tot o atentie. Copilul tau are nevoie de afectiune si de comunicare. Lauda-l cand face un lucru bun, spune-i ca esti mandra de el si petrece timp impreuna cu el.

Impuneti limite clare de comportament

Fii ferma in ceea ce priveste comportamentul cu copilul tau. Nu ii permite sa fie necivilizat si pedepseste-l cand nu te asculta. Copiii mici nu stiu regulile de buna purtare, trebuie sa ii invatam noi.

Nu faceti din copil centrul universului intotdeauna

Copilul   este, bineinteles, totul pentru tine. Este normal. Insa nu il puneti pe primul loc in absolut orice situatie toate dorintele lui. De exemplu nu ii cumparati o jucarie noua doar pentru ca s-a plictisit de cele vechi pe care tocmai i le-ati cumparat acum o perioada scurta de timp.Copilul trebuie sa invete ca trebuie sa si ofere, nu doar sa primeasca.

Ramai consecventa in aplicarea regulilor

Fermitatea intotdeauna atrage dupa sine respectul. Nu trebuie sa tipi la copilul tau daca a uitat anumite lucruri sau a repetat o greseala despre care i-ai zis sa nu o mai faca. Trebuie sa ramai consecventa si sa respecti regulile, nu sa ii dai voie sa faca anumite lucruri in anumite momente, iar in altele nu. Copilul trebuie sa stie ca este interzis un anumit lucru si daca se intampla sa il lasi la un moment dat, aceea sa fie o exceptie care sa nu se repete prea des. De exemplu, copilul nu are voie sa manance dulciuri inainte de masa. Insa in anumite situatii i se poate permite, pentru a se simti multumit, asta in cazul in care “merita”.

author avatar
eNational
453 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger