AcasăNewsCum îți poți dezgheța mașina în caz de ploaie înghețată - „freezing...

Cum îți poți dezgheța mașina în caz de ploaie înghețată – „freezing rain”. Ce trebuie să știe șoferii

Cum îți poți dezgheța mașina în caz de ploaie înghețată - „freezing rain”. Ce trebuie să știe șoferiiCum îți poți dezgheța mașina în caz de ploaie înghețată - „freezing rain”. Ce trebuie să știe șoferii (sursa foto: sibiuinfo.ro)

Deja temperaturile scăzute din ultima perioadă au venit „la pachet” în unele cazuri cu un fenomen care le-a dat multor conducători auto ceva bătăi de cap: ploaia înghețată, cunoscută și ca „freezing rain”.

Și asta pentru că, dis de dimineață, până să poată pleca din parcare cu mașina, șoferii au avut de găsit soluții pentru a dezgheța parbrizul autoturismului. Iar pentru asta primul „hop” în unele cazuri a fost chiar acela de a reuși să deschidă portiera, folosind cheia.

Racleta, de mare ajutor

Așadar, în cazul în care vă găsiți mașina acoperită cu o „mantie” de gheață, aveți la îndemână câteva trucuri de la specialiști. Principalul sfat de care ar trebui să țineți cont este acela că nu trebuie să aruncați apă fierbinte pe autoturism, potrivit Antena3. În schimb, aveți varianta de a folosi racleta. Iar în cazul în care ustensila indispensabilă oricări șofer pe timp de iarnă nu reușește să rezolve problema gheții de pe parbriz, puteți folosi un spray special destinat dezghețării acestei suprafețe de sticlă. Sau puteți apela la lichidul de parbriz, ori să folosiți un amestec de alcool și apă.

Cât despre portieră, s-ar putea să găsiți utilă o variantă inedită. Aceea de a încerca să o descuiați cu o cheie… încălzită, potrivit aceleiași surse.

Astfel de trucuri se pot dovedi utile, în cazul în care e și așa destul de frig afară, iar ideal ar fi ca „operațiunea” de dezghețare a mașinii, în situația în care apare fenomenul de ploaie înghețată, să dureze cât mai puțin.