AcasăNewsCum îşi reparã poliţiştii maşinile în service-ul de la jandarmi

Cum îşi reparã poliţiştii maşinile în service-ul de la jandarmi

Doar jumãtate dintre maşinile poliţiştilor au aer condiţionat

Dacã le spui poliţiştilor din Capitalã sã îşi repare maşinile la service-ul jandarmilor se iau cu mâinile de cap. Pentru ei nu sunt niciodatã piese, nu existã timp şi sunt agãţaţi luni de zile pe liste de aşteptare. Şi, dacã vrei sã-ţi faci treaba, nu ai decât o soluţie: sã te duci la un service privat şi sã plãteşti reparaţiile din propriul tãu buzunar.

Doar jumãtate dintre maşinile poliţiştilor au aer condiţionat

Poliţiştii care apucã, o datã pe an, sã-şi repare ceva la maşina secţiei la singurul service unde sunt obligaţi sã se ducã, sunt consideraţi norocoşi. Service-ul, cãruia îi spun 411, este, de fapt, într-o unitate a Jandarmeriei şi, cu timpul, mai toţi poliţiştii au înţeles cã acolo nu se raparã nimic, cel puţin nu pentru ei. “Ca sã mã duc pânã acolo şi sã-mi spunã cã nu au piese şi sã vin peste o lunã, peste douã pentru un rulment mi se pare ceva aberant. Se face comandã şi stãm la coadã: trei luni pentru distribuţie, şase luni pentru o distribuţie, chiar şi nouã luni, adicã sunt nişte termene de te lasã pãgubaş. Nu ai cum sã-ţi efectuezi serviciul fãrã maşinã, este absurd sã spui în 2019 cã poţi sã mergi pe jos, când ai de condus persoane la secţie. Acum câţiva ani mi­-am reparat maşina de serviciu cap-coadã şi am dus-o la jandarmi pentru revizie, iar când am luat-o de acolo era troacã. Piesele pe care le schimbasem eu le-am însemnat cu vopsea şi când am plecat de acolo nu mai era nicio piesã pusã de mine.  A mea a avut douã daune totale şi tot merge, dar merge pe banii mei, pentru cã nu au bani sã-mi dea pentru pivoţi, bucşe, cã sunt consumabile. Dacã mie mi-o reparã acum şi mi-o mai reparã peste cinci ani, s-a dus. Şi nu poţi sã aştepţi atât, cã te trezeşti cu roata în drum. Maşinile sunt un pericol pentru cã le reparã din an în Paşte şi nu poţi acoperi toate cheltuielile din buzunarul tãu. Repar direcţia, frânele, ce este mai important. Sã ne dea şi nouã un ştergãtor, nu existã aşa ceva. O soluţie pentru spãlat parbrizul, sã o spãlãm undeva, nu putem. Am avut 11 gãuri într-un cauciuc, nu a mai vrut cel de la vulcanizare sã mi-l mai peticeascã şi pânã la urmã mi l­-au schimbat. Schimbul de cauciucuri tot pe banii noştri, cã la 411 te programeazã peste 3 luni. Eu acum am maşina stricatã şi strâng bani şi când vin din concediu trebuie s-o repar, pentru cã nu sunt rulmenţi, nu sunt pivoţi, nu sunt bascule ”, ne spune Alexandru Gãitan, şeful Sindicatului ProLex al Secţiei de Poliţie 24 din Bucureşti.

Autoturismele noi, rebuturi

Poliţiştii se plâng de faptul cã maşinile noi sunt mai proaste decât cele vechi şi cã unele au capacitate cilindricã de 0,9 litri, cu care nu poţi urmãri nici mãcar un biciclist. “Maşinile pe care le dau ãştia de la Dacia sunt nişte panarame de maşini, cred cã sunt rebuturi, maşinã nouã sã ia foc instalaţia, maşinã nouã sã stai cu ea prin service, nu se poate. Eu prefer sã merg cu maşina veche, cã de aia nouã trebuie sã mã rog sã plece. Pe cine sã urmãresc cu ea? Ne-a venit un lot de maşini 1,2 care sunt foarte proaste şi ne-a mai venit şi un lot de 0,9 litri. În loc sã ne dea motor mãcar 1,6, pentru poliţie, cã trebuie sã alergi dupã hoţi, dupã infractori, dupã maşini, ne dau cele mai mici maşini”, ne-a declarat Alexandru Gãitan.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.137 afisari

3 COMENTARII

  1. La salariile uriase al imbecililor in uniforma atat Pulitisti cat si Jandari ticalosi nemernici precum spagile fara numar incasate ,pot permite sa plateasca din buzunar pentru a continua sa primeasca spagi in continuoare.

  2. TREBUIE DESFIINTATE STRUCTURI care nu-si gasesc rostul sau obiectul de activitate PRECUM politia local, agentiile antidrog si traficului de persoane, etc . FONDURILE ASTFEL DISPONIBILIZATE SA FIE DISTRIBUITE LA STRUCTURILE OPERATIVE.

  3. Kiss zoltan, sa ma Kiss la tine în freza de bozgor jegos și imputit,mars în Ungaria ta da acolo stai caprita și ied în fata polițiștilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger