AcasăNewsCum isi baga Willbrook partenerii de afaceri in faliment

Cum isi baga Willbrook partenerii de afaceri in faliment

Impunatorul imobil Willbrook Platinum, situat in nordul Capitalei, care gazduieste inclusiv sediul Realitatea TV – beneficiaza de un mobilier de lux, dar neplatit.

Willbrook Platinum

„National” a aflat ca aceeasi situatie se regaseste si in luxosul complex rezidential „Oxford Gardens” din Pipera, detinut tot de gigantul Willbrook International, acolo unde locatari sunt de la diplomati pana la manageri de multinationale. De vina pentru toata aceasta situatie, deloc onoranta pentru brandul britanic, este Willbrook International – administratorul activelor imobiliare ale celui mai bogat israelian, Eyal Ofer.

Lux. Grandiosul imobil de pe DN1 este dotat numai cu mobilier de top

Cum a fost posibil ca unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari sa se transforme intr-un client neserios este greu de inteles. Iar pentru a va face o idee despre penibilul situatiei create, aflati ca numai complexul Willbrook Platinum de pe DN 1, unde isi are sediul si Realitatea TV, valoreaza peste 100 milioane de dolari. Cu toate acestea, o suma ridicola prin comparatie, pe care Willbrook o datoreaza unui partener, da mari batai de cap conducerii, determinand managementul sa se comporte ca in Piata Obor.

 

Companie mare, tepe ordinare

Vilele din ansamblul “Oxford Gardens” din Pipera sunt închiriate cu sume cuprinse între 3.000 şi 5.000 de euro

Unul dintre furnizorii principali in materie de mobilier si accesorii pentru proiectele rezidentiale si office ale grupului britanic se afla in situatia de a inchide afacerea si a-si concedia angajatii din cauza neseriozitatii Willbrook, companie condusa pana de curand de Daiana Voicu. „HF Home Fashion” are de recuperat de la grupul Willbrook peste 250.000 de euro (fara penalitati) in urma mai multor contracte de furnizare de mobilier atat pentru cladirea unde isi desfasoara activitatea Realitatea TV, cat si pentru ansamblul rezidential „Oxford Gardens” din Pipera.  „In ultima parte a lui 2011, desi au avut intarzieri la plati si au cerut renegocieri de contracte in derulare, am decis sa nu uzam de clauzele contractuale, percepand aceasta ca pe o mana de ajutor acordata unui partener aflat in dificultate, chiar daca firma noastra este una mica. Inainte de Craciun, am fost anuntati de personalul Willbrook ca platile la contractele in derulare sau incheiate vor fi sistate. Nu numai ca nu si-au respectat contractul, dar Willbrook a si obtinut venituri din mobilierul de showroom pe care l-au inchiriat fara drept”, ne-a declarat Irena Dumitrescu, proprietarul „HF Home Fashion”.

Stapan pe mobilierul de showroom

Demisie. Daiana Voicu a condus până la începutul lui decembrie 2011 afacerile dezvoltatorului Willbrook, fiind înlocuită cu George Ispas

Pe langa neplata mobilierului – piese de top, selectionate de conducerea Willbrook, la preturi pe masura – „HF Home Fashion” se afla si in imposibilitatea de a-si recupera chiar si mobilierul si accesoriile de showroom. „Produsele livrate si aflate in custodie aveau ca destinatie exclusiva amenajarea vilelor mostra din Oxford Gardens si nu utilizarea lor in alt mod, care sa determine uzura fizica a marfii. Willbrook nu ne permite recuperarea mobilierului si a accesoriilor livrate in showroom-uri”, a mai afirmat Irena Dumitrescu, aceasta incepand deja demersurile in instanta pentru a-si recupera banii de la gigantul britanic. Contactat de „National”, George Ispas – cel care a inlocuit-o pe Daiana Voicu la conducerea Willbrook International – nu a dorit sa-si expuna o pozitie legata de scandalul datoriilor, comunicand prin intermediul secretarelor faptul ca este foarte ocupat.

Cine este Willbrook

Willbrook este cunoscuta, in principal, pentru controversata cladire de birouri Cathedral Plaza din centrul Bucurestiului, proiect dezvoltat prin intermediul firmei Millennium Building Development, firma din portofoliul israelianului Eyal Ofer – cel mai bogat israelian. In Romania, familia Ofer a investit pana in prezent 500 milioane euro intr-un portofoliu de 10.000 hectare de teren localizate in Bucuresti, Constanta, Brasov si Timisoara, si in cladirile de birouri Cathedral Plaza, Platinum Business Center, ansamblul rezidential de lux Oxford Gardens si hotelul Teleferic din Poiana Brasov. In prima parte a anului 2011, omul de afaceri a incheiat un contract in valoare de 400 milioane euro cu Santierul Naval Mangalia, care trebuie sa ii livreze patru cargouri pentru transport comercial.

Citeste maine in „National” ce ambasada din Bucuresti este tarata de Willbrook in scandalul datoriilor si afla ce diplomat a dormit in patul de showroom furnizat de „HF Home Fashion”.

author avatar
Andrei Coman
2.855 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger