AcasăNewsCum il sapa Gabi Oprea pe premierul Boc

Cum il sapa Gabi Oprea pe premierul Boc

Gabriel Oprea a luat tara la pas in cautare de prozeliti. Ca sa fie mai convingator, liderul UNPR se da drept viitorul premier al Romaniei.

Gabriel Oprea i-ar lua bucuros locul lui Emil Boc in fruntea Executivului

Uneperistul Oprea  prevesteste schimbarea lui Emil Boc din fruntea Guvernului. Mai mult, prin vocea apropiatilor sai, actualul ministru al Apararii s-a autopropus pe functia de sef al Executivului.

L-ar pune pe liber pe Boc

Odata cu apropierea alegerilor locale si parlamentare a inceput si racolarea de posibili candidati. Startul l-a dat se pare UNPR-ul care, deunazi, se lauda ca “a vanat” deja 10 primari din tabara adversa. Ca succesul sa fie garantat, uneperistii, in frunte cu Gabriel Oprea, folosesc drept momeala buna relatie pe care pretind ca o au cu presedintele Traian Basescu.

Emil Boc

Dar cum simpatia prezidentiala nu tine de foame, liderii UNPR au inceput sa le sopteasca la ureche edililor despre fondurile europene pe care cel mai probabil le vor gestiona in curand. Vazand ca strategia da roade, uneperistii au plusat, aruncand pe piata si varianta inlocuiri lui Emil Boc cu nimeni altul decat Gabriel Oprea. Miscare ar urma sa aiba loc spre toamna, daca este sa ne uitam in gura locotenentilor lui Oprea.

Remanierea a picat tot pe premier

Ocupat cu mustrarea ministrilor care sunt pe punctul de a fi declarati repetenti la absorbtia fondurilor europene, premierului Emil Boc nici prin cap nu-i trece ca partenerii sai de la UNPR aproape ca l-au si disponibilizat. Si asta in timp ce colegii democrat-liberali s-au spalat si ei pe maini de sarcina remanierii, aruncand pisica moarta tot in curtea lui Boc. Dovada sta declaratia secretarului general al PDL, Ioan Oltean, care a recunoscut ca tema remanierii bantuie de ceva timp partidul.

“Se discuta in partid, dar va spun ca, in momentul acesta, aceasta chestiune este exclusiv in sarcina premierului si nu vrem sa facem o imixtiune. (…) Premierul e singurul in masura sa faca o analiza foarte serioasa a modului in care la nivelul fiecarui minister fondurile europene au fost absorbite si a modului in care fiecare ministru s-a preocupat si si-a realizat atributiile. E atributul primului-ministru si domnia sa sa si-l exercite”. a afirmat Oltean. Lasat sa se descurce singur, Boc a incercat sa spele putina, argumentan ca o remaniere “nu se dezbate public”.

author avatar
eNational
882 afisari

6 COMENTARII

  1. Basme. Oprea nu l-ar „sapa” pe Boc. Relatiile dintre ei sunt colegiale si foarte bune.

  2. Trebuie sa recunoastem ca Oprea este un om politic competent si responsabil. In mod cert ar face treaba mai buna decat Boc!

    • Ministrul Oprea este intr-adevar un politician de valoare, cu principii politice solide dar care nu ar face niciodata astfel de declaratii impotriva lui Boc. Acum ceva timp isi exprima respectul pentru activitatea acestuia. Cred ca USL-ul incearca din rasputeri sa creeze animozitati intre UNPR si PDL. Probabil ca singura lor sansa de a castiga este aceea de a dezbina coalitia.

  3. Nu va fi nici o remaniere, greul va pica pe ministrul care se va ocupa de absortia banilor europeni. Daca va fi Sarbu, atunci Romania va avea mult de castigat.

  4. Nu cred ca si-ar permite Gabi Oprea sa il sape pe Boc. Mai degraba sunt catelusii de pe langa Boc care se simt amenintati de ascensiunea partidului lui Oprea si de pierderea altor portofolii.

  5. oprea nu are nicio treaba cu acuzatiile. zvonurile cu sapatul au fost lansate de cabinetele ministrilor vizati de remaniere, pentru ca nu au atras suficiente fonduri europene.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger