AcasăNewsCum îl împachetează ruşii pe Biden, ca să ajungă la Trump

Cum îl împachetează ruşii pe Biden, ca să ajungă la Trump

Hackerii militari ruşi (GRU) au atacat compania ucraineană Burisma Holdings unde a fost membru al consiliului director Hunter Biden, fiul concurentului prezidenţial democrat Joe Biden,  firmă prinsă în scandalul demiterii lui Donald Trump. O scurgere de date care ar putea afecta cursa electorală din Statele Unite.

Hacking-ul Burisma a fost reuşit, a anunţat societatea informatică Area 1 Security(Silicon Valley), acţiunile au fost efectuate de piraţii cibernetici „Fancy Bear”, grup ce are legături cu Serviciul rus de Informaţii Militare. Este sută la sută sigur că în spatele atacurilor se află GRU, a spus Blake Darche, co-fondatorul Area 1. Nu este clar ce date urmăreau hackerii să obţină, însă spargerea serverelor holdingului ar viza informaţii despre Hunter Biden (director în cadrul firmei între  2014 şi 2019) cu scopul de a influenţa procedura de demitere a lui Trump şi rezultatul scrutinului prezidenţial american. Metodele acestui atac cibernetic  sunt foarte asemănătoare cu cele utilizate în timpul piratării emailurilor unor înalţi responsabili democraţi în campania prezidenţială din 2016 şi au fost atribuite Rusiei, precizează Oren Falkowitz, directorul executiv al Area 1.

Raportul mai arată că aceiași hackeri au înregistrat și domenii false pentru o companie de media din Ucraina, numită Kvartal 95, în martie și aprilie 2019. Kvartal 95 a fost fondată de președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky și de mai mulți angajați care s-au alăturat administrației sale. Pe baza informaţiilor pe care le-am văzut pot crede că GRU a creat aceste site-uri web, a comentat Kyle Ehmke, expert al firmei de cybersecurity Theat Connect. Agenția Națională de Securitate a SUA și Departamentul Securității Interne au refuzat să comenteze. O sursă apropiată Burisma a declarat că site-ul companiei a fost supus mai multor tentative de întrerupere în ultimele șase luni, dar nu a furnizat detalii suplimentare. Trump este vizat de o procedură de destituire, acuzat că a condiţionat acordarea unui ajutor militar de 400 milioane de dolari către Ucraina de începerea unei anchete împotriva lui Biden, rivalului democrat la prezidenţiale.  Preşedintele american a susţinut repetat că Joe Biden şi fiul său Hunter „sunt nişte corupţi” şi că felul în care s-au comportat în Ucraina este „scandalos”. În mod special, Trump îl acuză pe fostul preşedinte că ar fi cerut în 2015 destituirea unui procuror american pentru a-şi proteja fiul. Andrew Bates, un purtător de cuvânt al lui Joe Biden, nu a comentat direct piratarea hackerilor ruşi, dar a transmis că „Orice președinte american care nu a încurajat în mod repetat intervenții străine de acest fel va condamna imediat acest atac asupra suveranității alegerilor noastre.” Oficialii americani de informaţii au avertizat că Rusia “lucrează pentru a interveni la alegerile din noiembrie.”

author avatar
Radu Jacotă Redactor
523 afisari

2 COMENTARII

  1. Bine, dar cu România cum rămâne? Când aflăm mizeriile lui Bidinea, pardon, Biden, făcute pe acilea? Ponta, ai cuvântul!

  2. Avand in vedere ce au facut reprezentantii democratilor americani prin RO,
    ma bucur ca rusii sa-l ajute pe dl. Trump. Sper sa inteleaga si romanii,
    acoliti ai democratilor ca daca castiga dl. Trump si urmatoarele alegeri,
    ca pot fi supusi la CEVA presiuni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger