AcasăNewsINCREDIBIL: românii, obligați să spună dacă li s-a cerut şpagă la spital!

INCREDIBIL: românii, obligați să spună dacă li s-a cerut şpagă la spital!

Ministerul Sănătăţii a dezvoltat un chestionar prin care, practic, românii sunt obligaţi să spună dacă li s-a cerut şpagă în spital.

Bolnavii care au fost internați în spitalele publice pot evalua activitatea și implicarea cadrelor medicale, curățenia din unitățile medicale și pot sesiza solicitarea de bani și condiționarea actului medical.

Atenţie la întrebarea nr. 8!

Una dintre întrebările-cheie din chestionarul de feedback al pacientului este cea de-a opta:

„Dacă vi s-au solicitat bani sau alte tipuri de compensații de către personalul medical, doriți să sesizați acest fapt?”.

În cazul în care răspunsul este afirmativ, persoana primește un mesaj prin care este încurajată să formuleze o plângere sau să transmită o sesizare pe adresa de email a Ministerului Sănătății.

De ce sunt pacienţii întrebaţi asta?

Chestionarul de feedback al pacientului a fost introdus pentru prima dată în anul 2016, dar nu exista o astfel de întrebare.

Acum, în urma unor scandaluri din sistem, Ministerul Sănătății a plănuit să reconsidere mecanismul de feedback și să introducă în chestionar și întrebări referitoare la solicitarea de bani și condiționarea actului medical.

author avatar
Andrei Ștefan
593 afisari

5 COMENTARII

  1. @ Se poate plăti bă bacșiș fiscalizat la policlinici, spitale, ca la hoteluri, restaurante, pensiuni, ?

  2. Stefaneeeeee, UNDE E , MA, ”OBLIGATIVITATEA” ?
    ESTI CHIAR ATIT DE ARIERAT INCIT NU INTELEGI NICI MACAR CE AI SCRIS TU CU MINUTA TA CEA CIUNGA ?
    UNDE E , MA , OBLIGATIVITATEA ?
    Citeste dracului ce ai zis ca scrie la intrebarea 8 !!!

    • Incredibil , am scris fara sa citesc si sa retin intrebarea numarul 8 , am vrut sa spun ca il obliga constiinta pe pacient sa toarne p-ala caruia i-a dat spaga … !

  3. nu este nevoie sa-ti ceara , dai tu pentru ca altfel nu te baga in seama , te lasa sa mori fara sa se uite la tine . mafia doctorilor este cea mai perfectionata , pur si simplu nu vorbesc cu tine , si atunci ce sa faci ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger