AcasăNewsCum i-a furat Poteras la intretinere pe locuitorii Sectorului 6

Cum i-a furat Poteras la intretinere pe locuitorii Sectorului 6

Primarul care il va inlocui pe Cristian Poteras la Sectorul 6 are o misiunea grea: trebuie sa ajunga din urma celelalte sectoare, la capitolul reabilitare termica. De cand e Poteras primar, in „6” au fost anvelopate doar 29 din cele 623 de blocuri, iar locuitorii au ajuns sa plateasca la intretinere facturi uriase. Inainte de alegeri, Poteras – care a fost desemnat drept cel mai corupt edil – a scos de la naftalina schelele si le-a montat pe ici, pe colo, avertizandu-i pe alegatori ca are nevoie si de al treilea mandat ca sa finalizaze lucrarile. Ce nu stiu unii bucuresteni din „6” este faptul ca lucrarile pot continua si daca ar veni un alt edil, intrucat firmele de constructii au incheiat contracte cu aministratia locala, pe care le vor respecta si dupa plecarea lui Poteras de la primarie.

Indiferenta lui Poteras ii costa cu 50% mai mult la intretinere pe locuitorii Sectorului 6

Cristian Poteras a reusit, dupa doua mandate, sa ocupe locul I. Ce-i drept, in „Topul celor mai corupti primari”, studiu efectuat recent de Asociatia Pentru Apararea Demnitatii Cetateanului. In timp ce cei 370.000 de locuitori ai Sectorul 6, din care peste 100.000 de pensionari, platesc facturi uriase la intretinere, cu pana la 50% mai mari decat in alte sectoare, unde blocurile au fost reabilitate termic, edilul Poteras propovaduieste beneficiile anveloparilor.

Edilul din Sectorul 6 a dispus ca pe blocuri sa fie montate schelele, pentru a parea ca reabilitarea este in plina desfasurare

„Facturile la intretinere scad cu pana la 50%, iar pierderile de caldura cu pana la 80%. Apartamentele vor fi mai bine incalzite, prin reducerea pierderilor de caldura, beneficiarii vor locui in imobile cu un aspect mai placut si va creste gradul de confort”, anunta edilul, in plina campanie electorala. In mod bizar, in cei opt ani in care a fost primar, Poteras n-a avut timp de reabilitari, doar 27 de blocuri din 1623 fiind finalizate. Comparativ cu celelalte sectoare, cifra este mai mult decat jenanta. In Sectorul 2, de exemplu, au fost reabilitate 268 de blocuri din 1800, iar in Sectorul 1 au fost terminate 364 de blocuri din totalul de 800, adica aproape jumatate.

Dorele, fa-te ca muncesti!

Locuitorii Sectorului 6, care de opt ani platesc sume uriase la intretinere, au descoperit, odata cu plecarea guvernului PDL, revenirea la realitate a primarului Poteras. Constient ca nu va mai reusi sa prosteasca electoratul cu povesti de adormit copiii, strazi asfaltate pe hartie si blocuri reabilitate doar pe site-ul primariei, Poteras vrea sa lase impresia ca la el in institutie chiar se munceste. In ultima perioada, 273 de blocuri au fost garnisite cu schele si tot felul de utilaje, pentru a da senzatia ca lucrarile sunt in plina desfasurare. Surse din primarie sustin ca actualul candidat al PDL le-ar fi cerut firmelor contractante – aceleasi firme care castiga toate licitatiile – sa-si scoata muncitorii la munca fie ploaie, fie vant, pentru a vedea trecatorii ca la el in sector se munceste pe branci. In zadar, ce-i drept!

A fentat-o pana si pe Elena Udrea

In cei opt ani, Cristian Poteras a avut tot ce putea spera un primar. A gestionat un proiect promovat de propriul guvern, sustinut personal de un ministru direct interesat in a obtine cele mai spectaculoase rezultate in Sectorul 6 unde isi are biroul electoral si nu orice ministru, ci poate persoana cea mai influenta in regimul Traian Basescu – Elena Udrea. A avut un consiliu local favorabil si partie la fonduri europene. Demn de mentionat este faptul ca reabilitarea locuintelor este un program cu finantare europeana, iar Comisia Europeana a alocat fonduri impresionante in acest proiect menit sa duca la o gestionare mai responsabila si rationala a resurselor energetice planetare. Cu tote acestea, degeaba a garantat Elena Udrea reabilitarea termica, din pozitia de ministru al Dezvoltarii, intrucat nu a avut pe cine sa se bazeze in teritoriu. Pentru simplul motiv ca cine s-a invatat sa traiasca din combinatii nu se mai poate mobiliza sa lucreze si la ceva cinstit.

60 de milioane de euro cheltuite pe mai nimic

Reabilitarea termica a locuintelor este, fara niciun dubiu, un dezastru in sectorul 6. Nu s-a lucrat aproape nimic, insa s-a ajuns la costuri duble fata de celelalte sectoare si s-au cheltuit deja 60 de milioane de euro. Dezinteresul lui Poteras a deturnat initiativa in beneficiul principalilor contracandidati ai PDL in Bucuresti. Scorurile electorale inalte pe care le inregistreaza liberalul Andrei Chiliman in Sectorul 1 si uneperistul Neculai Ontanu in Sectorul 2 sunt cel putin in parte datorate derularii cu succes a programului care reduce costurile de incalzire in sezonul rece, o problema mai mult decat arzatoare pentru romani. Concretizarea proiectelor de investitii au oferit o gura de oxigen societatilor comerciale din sectorul constructiilor, au creat locuri de munca si i-au ajutat pe proprietari sa plateasca facturi mai mici cu pana la 50%.

Firme abonate la contracte in Sectorul 6

Ontanu a reabilitat de zece ori mai multe blocuri decat  Poteras, iar Andrei Chiliman este campion absolut, cu aproximativ 70 % din proiect realizat. In privinta contractelor de executie, Primaria Sectorului 1 a contractat lucrarile de executie catre 17 firme, Primaria Sectorului 2 a impartit lucrarile de reabilitare intre 23 de firme de executie si sase firme de proiectare, in timp ce Primaria Sectorului 6 lucreaza cu patru firme de executie – Erbasu, Apolodor, Tehnologica Radion (detinuta de „regele asflatului” Theodor Berna) si Nemar –, insa conform caietelor de sarcini, lucrarile pot fi subinchiriate unor firme mai mici. Astfel se explica de ce in Sectorul 6 lucrarile sunt mult ramase in urma, iar pretul este cel mai ridicat. La Sectorul 6 doar firmele de casa si de partid prind lucrari, indiferent de domeniul de activitate, si ele nu fac decat sa-si  concesioneze lucrarile, a caror responsabilitate cade de multe ori in seama unor firme fantoma, de apartament. Iar de aici pana la preturile halucinante, stoarse din banul public, nu este decat un pas.

Balconul, bata-l vina!

Intrebat de ce reabilitatea termica costa mai mult decat dublu in Sectorul 6 decat in alte sectoare, Poteras a incercat sa explice ca totul se trage de la balcoane. „Acel standard de cost referitor la suma de 55 de euro pe metru patrat este respectat. Costurile suplimentare sunt cauzate de obligatia legala de a inchide toate balcoanele cu termopan performant energetic, obligatie suplimentara care a fost introdusa prin lege dupa HG363 din 2010, astfel costurile cresc cu 60%”, a declarat primarul Poteras. „Nu cred ca pot fi considerat nici irational, nici iresponsabil. Atunci cand semnezi sume de o asemenea valoare si de o asemenea importanta sociala, nu te poate ierta absolut nimeni. Toti cei care fac parte din echipa mea doresc sa ajunga seara acasa, nu la puscarie. Suntem acuzati ca furam. Este josnic si foarte urat”, a spus Cristian Poteras intr-o conferinta de presa, referindu-se, probabil, la dosarul in care este acuzat de procurorii DNA de abuz in serviciu.

Panselute de la ADPDU pentru „Hanul Drumetului”

Razvan Parcalabu, prietenul edilului Poteras, este un rasfatat al soartei. Cu toate ca face bani de-i intoarce cu lopata, atat cu restaurantul „Hanul Drumetului”, unde Poteras are abonament, cat si cu firma de paza „Drumetul Guard”, Parcalabu a primit un cadou inedit zilele trecute, de la Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana (ADPDU) Sector 6.

Intr-un filmulet postat pe Youtube, se vede clar cum zeci de ghivece de panselute sunt descarcate dintr-o masina apartinand ADPDU si asezate cu atentie in incinta restaurantului „Hanul Drumetului”, pentru a-l infrumuseta.

In ultima perioada, localul frecventat de interlopi a devenit cunoscut pentru chefurile electorale organizate de Poteras, la ultimul eveniment de acest gen fiind invitati aproape 400 de alegatori.

[youtube]Bf_Ld9KkVlk[/youtube]

author avatar
Dan Bratu
1.551 afisari

18 COMENTARII

  1. Hai ca sunteti carcotasi rau, mai bine nu va facea nimic in sectorul asta si gata. Ca si asa nu apreciati ceea ce se face, asa-I romanu’ .

    • Poteras trebuie sa ajunga la inchisoare, nu la primarie. De cand e in functie, nu si-a urmarit decat interesele.

    • ce-i cu tine ma decebal????..pentru ce sa fiu recunoscator ca arunca asa cate o panseluta pe strada doar doar sa tacem din gura?? cand el sta si fura ca in codru si e sprijinit de inter

  2. Minciuni, articol comandat, se vede clar. Reabilitari s-au facut si s-au facut foarte bine, vorbiti prostii. Si nu precizati nimic de proiectele pe care le-a realizat in sector domnul primar, parcarile, spatiile verzi, gradinitele mansardate, complexul agroalimentar.. etc.

  3. haide s anu mai comnetam aiurea despre cineva….sau doar sa nu comentam daca suntem platiti sa facem o treaba „murdara” as putea spune pentru niste mincinosi…domnul Poteras este singurul care a demonstrat ca merita functia de primar…altcineva nu exista si sunt sigur ca sunt mai corupti, cum zici tu, ca el….este tot ce am avut de spus..si nu o spun pentru ca sunt platit ci doar pentru ca am incredere intr-un om

  4. Invidia, rautatea, mancatoria este mare in tara asta…daca un om face bine nu se vede normal..dar ce te faci ca nici macar nu mai e lasat sa faca ceva ca-s hienele in ceafa lui care vor sa puna mana pe ciolan…aici e problema!E o mare facatura, s-a ajuns asa la un nivel josnic ca pt un plic cu bani sunt in stare sa-si vanda si familia,sa filmeze de pe sub masini…ma-ntreb „doamna” care a filmat cati bani a luat de la D-ul Florescu?

  5. Ce primar conduce sectorul 6. Este incredibil ce tupeu are mafiotul Poteras. Eu votez schimbarea si sustin competenta – sustin Florescu.

  6. Marele infractor Poteras trebuie sa fie tras la raspundere pentru toate infractiunile pe care le-a comis.

  7. de unde atitea mizerii chiar nu platiti nimic pentru asta
    sa nu porniti o razmerita contra voastra
    As vrea sa te cunosc MIZERIE DE OM CARE ai scris articolul

    • ia fa tu o plimbare prin 6, si sa-mi arati maretele realizari ale lui poteras ! ca eu pot sa-ti arat aleile pline de gropi, blocuri in paragina, masini ridicate de linga una din cele mai mari piete bucurestene cu … vro’ 20 de locuri de parcare amenajate!!! strazile sufocate de panselute (deh cine draq numara panselutele!) vrei sa ma cunosti si pe mine ?

  8. Asta este o minciuna, in sectorul 6 au fost reabilitate mult mai multe blocuri, care arata foarte bine chiar. Si pe langa blocuri Poteras a facut foarte multe

  9. Asa este cu acest POTERAS,ca si LIVIU NEGOITA ei sant pdl-istii care fura cel mai mult pentru PDL si chiar si pentru ei!….are mana libera de la mai marii PDL-ului!….de aceea nu le este frica,dar odata tot va veni ziua judecatii,cand vor spune si tata care a supt-o,cum zice o vorba din popor!…..in acesti 8 ani ,sa zic 1000 de pdl-isti au „mincat”toti banii tarii,de aceea nu sant bani de pensii,salarii si ei ne-au mintit ca este CRIZA!…..va spun ,trebuie audit peste tot ,in orice domeniu ,dupa care sa se treaca direct la confiscarea averilor pana la gradul 4 si condamnarea lor!….eu zic ca tara asta nu-si mai revine la cum au adu-o PDL-ul si cand ma gandesc ca i-am votat de buna voie si uite unde m-au adus!…eu ca cetatean cer anchetarea lor deoarece m-au pacalit,una au zis ,alta au facut!…..un pensionar amarat care blesteama zi de zi pe cei care au facut rau aceste-i tarii!…..

  10. Vedeti ca nu sunt 27 nu 29 de blocuri reabilitate pana in noiembrie 2011. Cel putin conform declaratiilor lui Poteras.

    Si in sectorul 6 nu sunt 623 de blocuri ci peste 1700!

    Asa ca omul mai are 503 de ani de munca in ritmul asta pana termina :)))

  11. Intra-devar domnul Poteras a facut multe pentru sectorul 6, pacat ca a fost discret si nu se vede nimic. Putea sa faca macar cateva telegondole pentru a reduce aglomeratia din sector.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger