AcasăNewsCum fenteaza unii romani TAXA AUTO!

Cum fenteaza unii romani TAXA AUTO!

Inventivi din fire, unii romani au gasit o solutie pentru a evita sa plateasca noua taxa auto. Soferii sustin ca autoturismele provin din „partaj”, facut la notar, caz in care sunt scutiti de achitarea timbrului de mediu.

Printre multe alte taxe pe care le au de platit, majoritatea conducatorilor auto trebuie sa achite si timbrul de mediu. Doar ca unii au gasit o metoda de a evita plata sumei pentru inmatricularea autovehiculului! Folosindu-se de faptul ca unul din articolele Ordonantei de Urgenta privind timbrul de mediu, adoptate la inceputul anului, prevede faptul ca autoturismele care provin din partaj figureaza in randul celor scutite de la plata acestei taxe, proprietarii de autoturisme au profitat de aceasta „solutie”, titreaza evz.ro. Deja mii de masini au fost inmatriculate astfel, in Cluj, Maramures si Tulcea.

„In ultima luna am avut peste 800 de persoane care au cerut aceasta scutire pentru masina din partaj. Clar ca la mijloc este o smecherie, dar noi suntem obligati sa inmatriculam aceste masini. Valoarea acestor autoturisme incepe de la 300 de euro si ajunge la mii de euro. Prin aceasta metoda, sume mari de bani nu ajung la bugetul de stat”, declara comisarul-sef Florin Sironca, seful Serviciului de Inmatriculari Maramures, conform sursei citate.

author avatar
eNational
1.083 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger