AcasăNewsCum fac medicii un miliard pe zi din pacienti-fantoma!

Cum fac medicii un miliard pe zi din pacienti-fantoma!

Se tot spune ca, daca si-ar trage si Ministerul Sanatatii un „DGA” propriu, asa cum s-a intamplat la Interne, sistemul sanitar ar intra in colaps. Pana atunci insa, structurile desemnate sa combata coruptia fac pasi mici, ce-i drept, dar cel putin au inceput sa priceapa proportiile incredibile ale acestui fenomen infractional.

In complicitate cu farmaciile, un medic poate castiga sume fabuloase din consultatii fictive

Astfel, pornind de la niste banale verificari ale Garzii Financiare, anchetatorii au reusit sa probeze modul concret in care un simplu medic de familie din Constanta a reusit sa produca, intr-o singura zi, fabuloasa suma de un miliard de lei vechi!!! Departe totusi de recordul unei colege din acelasi judet, care, in vara, si-a bagat in conturi 2,4 milioane euro, doar din eliberarea de retete pe numele unor pacienti inexistenti.

Se da drumul?

La nivelul intregii tari, structurile anticoruptie sunt „blindate” cu ponturi si informatii despre activitatea infractionala a unor medici care, in complicitate cu proprietari de farmacii si functionari, devalizeaza bugetele Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate cu sute de milioane de euro anual! Iar daca suma poate parea prea mare, urmatorul caz concret  dovedeste ca, de fapt, uriasul prejudiciu ar putea fi chiar unul subestimat. Asa ca, pana ce se va da drumul la declansarea anchetelor din domeniu, sa notam recordul unui doctor al Spitalului Judetean Constanta, angajat al Sectiei Externe din Palazu Mare. Intr-o singura zi, in patru ore, acesta a eliberat 73 de retete, pe tot atatea nume! Desi, conform verificarilor ulterioare din evidentele spitalicesti, el nu a vut in acea dupa -amiaza decat trei pacienti!

Fara numar!

Culmea, 63 dintre retete au fost onorate in orele urmatoare, la aceeasi farmacie, aflata intr-o zona indepartata de cabinet. Iar cum valoarile retetelor decontate de CJAS au variat intre 800 si 2. 000 lei, anchetatorii au probat ca medicul respectiv, in complicitate cu farmacia, a castigat, doar in acea zi, 100.000 lei net![poll id=”165″]

author avatar
Catalin Tache
847 afisari

5 COMENTARII

  1. Un sistem perfect, intr-o tara imperfecta. Cred ca nici decedatii nu sunt scosi din evidentele medicilor de familie. Trebuie sa produca si ei un ban pentru doctori,*****mamii lor de jigodii in halate albe!

  2. Bravo lor sa fure doamne sa fure. Ce doamne ne mai miram, exista o intitutia a statului din care sa nus e fure cu camionul? Nu nu exista. Exista vreo limita a celor care fura cu nesimtire? Nu nu exista. Au fost recuperati banii furati? Nu nu au fost recuperati. Au fost arestati sau li sau confiscat averile, celor care au facut-o? Nu nu sa intamplat. „Romania, the land of choice”

  3. TARA ASTA S-A IMPARTIT IN SMECHERI SI FRAIERI
    UNII FURA ALTII PLATESC SI SE JELESC
    TE IUBESC ROMANIE

  4. Dureros si revoltator ce se intampla in aceasta Tara .Cu cearta si …sustinere fiul meu a fost internat de sarbatori la spital orl Panduri.Tratament nu au cumparam,mancare nu i se da si mai mult adeverinta 903/2007 nu se vrea a fi luata in seama de asistenta sefa pe care am suparat-o incercand sa o rog sa ne ajute sa-i faca perfuziile la distanta (cf.sugestiei medic)OARE CINE FACE DREPTATE IN spitale.Precizez e vb. de un cadru didactic model,tanar si Om(ca pacient).Si apoi unde se duc banii pentru toate cele relatate?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger