AcasăNewsCum este manipulata incompetenta lui Ioan Rus in cazul Adrian Nastase

Cum este manipulata incompetenta lui Ioan Rus in cazul Adrian Nastase

A trecut  putina vreme de cand procurorii DNA l-au intrebat pe Adrian Nastase, in fata instantei de judecata, daca a vorbit cu Grajdan la telefon la cinci dimineata. Insa Ioan Rus a uitat ca, atunci cand il suni pe Nastase, practic, la celalalt capat al firului se afla Daniel Morar si l-a contactat pe fostul premier, la putin timp dupa condamnarea sa la inchisoare.

Ministrul Ioan Rus a incurcat toate borcanele

Iar negocierea predarii acestuia a fost doar prima mare greseala a ministrului de Interne, care, cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, a continuat sa-si dovedeasca din plin incompetenta.

Teleconferinta

Condamnarea lui Adrian Nastase a incins spiritele in politica romaneasca

Comportamentul ministrului de Interne din orele si zilele urmatoare  frizeaza de-a dreptul ridicolul. Astfel, dupa cum sustin sursele noastre, el ar fi sunat si comandanti din politie, inclusiv pe seful IGPR, Petre Toba,  pe care i-ar fi indemnat sa nu ia masuri speciale de protectie, cerute de regulamentele interne in astfel de cazuri, insistand ca a negociat cu proaspatul condamnat si ca totul este sub control. Apoi s-a apucat de organizarea unei adevarate teleconferinte, sunandu-l pe premierul Victor Ponta, pe presedintele Traian Basescu si pe directoarea Serviciului de Ambulanta, anunantandu-i ca el crede ca Nastase vrea sa se sinucida. Iar dupa ce a avut si confirmarea tentativei de suicid, si-a dat seama  seama ce prostie a facut, realizand ca telefonul fostului premier este interceptat cu mandat de catre DNA, care il ancheteaza si in alte dosare. Si atunci, ca sa se disculpe,  i-a dat un SMS lui Radu Tudor, pentru ca jurnalistul sa anunte primul la televizor, „dintr-o sursa guvernamentala sigura”, ca Nastase s-a impuscat.

Certat violent de Ponta

Insa dovezile de crasa incompetenta au continuat sa curga. Astfel, Ioan Rus „s-a scapat” jurnalistilor ca, dupa ce a inchis cu Nastase, l-a sunat si pe Ponta ca sa-l anunte. A revenit cu precizarea ca, intre timp, apucase sa-i telefoneze si presedintelui Traian Basescu. A facut apoi un fapt de bravura anuntand ca ar fi apelat, ca tot cetateanul, numarul unic de urgenta 112. Numai ca din cercetarile ulterioare a reiesit ca Salvarea  a plecat spre strada Zambaccian in urma unui telefon dat personal de Rus directoarei Serviciului de Ambulanta. Urmare a tuturor acestor slabiciuni , in ciuda declaratiilor oficiale de sustinere, Victor Ponta i-a reprosat, in toiul unei certe violente, ca se face vinovat de tot acest scandal care afecteaza imaginea partidului. Mai mult, dupa cum sustin sursele noastre, ferm convins ca a fost lucrat de Servicii, premierul a inceput sa urle si ca Rus i-a pus toti politistii in cap, dupa ce a dat asigurari comandantilor din teritoriu ca oamenii isi vor primi sporurile si banii pe haine pe anul trecut.

Profetia lui Mazare

Mai mult, surse din cadrul anchetatorilor ne-au dezvaluit ca vor aparea probe din care reiese ca Ioan Rus l-ar fi sunat, inainte de plecarea Salvarii spre Spitalul de Urgenta, si pe medicul Serban Bradisteanu, convorbire care a fost interceptata. Si ca erorile ministrului de Interne vor mai  aduce in fata procurorilor DNA si alte persoane implicate in acest caz de apetitul verbal de nestavilit al lui Ioan Rus. Ceea ce  i-a facut pe liderii PSD sa-si aminteasca de profetia lui Radu Mazare, care a protestat vehement impotriva numirii acestuia la sefia MAI, primarul Constantei afirmand atunci chiar ca „ iar ni-l baga pe asta pe gat la Interne”. Si cum cazul Adrian Nastase este ultimul camp de lupta pe care se poarta batalia intre taberele politice din Romania, se ridica intrebarea cine a profitat din plin de incompetenta politicianului recuperat din controversatul „grup de la Cluj”.  Or, cine stie, n-o fi vorba doar despre incompetenta…

Cu ce au gresit politistii care l-au saltat pe Nastase

Petre Toba, seful IGPR, chemat la DNA

Pana la venirea lui Petre Toba, promenada sefilor din Politie pe la sediul DNA a fost deschisa de Gheorghe Dumitru, adjunctul Politiei Capitalei, cel care a fost cercetat si pentru fuga din tara a deputatului Mihail Boldea. Coordonatorul Serviciului „Urmariri” a dat-o cotita, declarand ca era in concediu si nu stie nimic. Insa, din marturisirile altor ofiteri implicati in cercetare, procurorii ar fi primit confirmarea ca politistii trimisi la domiciliul lui Adrian Nastase nu si-ar fi indeplinit misiunea conform regulamentelor interne, pentru ca ar fi avut asigurari „de la sefi” ca totul este aranjat acolo. Ca la toate operatiunile de acest gen, ei ar fi trebuit sa ia urmatoarele masuri dupa primirea instiintarii de la ICCJ:

–         constituirea unei echipe operative care sa stabileasca modul de actiune;

–         stabilirea ofiterilor care sa puna in aplicare mandatul de aducere si numarul acestora;

–         informarea SPIR si eventuala cerere de sprijin cu echipaje ale „mascatilor”;

–         solicitarea de informatii de la DGIPI, daca situatia era una speciala;

–         obtinerea prealabila de informatii de pe teren, pentru a se verifica daca misiunea poate fi indeplinita in cel mai scurt timp sau daca in jurul locatiei sunt stranse persoane care ar putea impiedica actiunea;

–         daca persoana cautata nu le-a permis accesul, interventia imediata a „mascatilor” si incatusarea celui urmarit.

In schimb, situatia din teren a fost cu totul alta :

–         au fost trimisi doar trei politisti, dintre care unul a asteptat in masina;

–         vazand multimea de jurnalisti si faptul ca nu li se raspunde la telefon, cei doi au cerut telefonic indicatii, dar nu li s-a dat acceptul pentru interventia celor sase luptatori SPIR aflati intr-o masina, la doar doua strazi distanta;

–         politistii s-au lasat prinsi in „gramada” de ziaristi, stand pe micile ecrane timp de 17 minute in fata portii;

–         in locul celor trei minute in care trebuiau sa-l ia in custodie pe condamnat si sa intocmeasca procesul verbal, politistilor le-au luat 47 de minute pana au patruns in camera unde se afla Adrian Nastase.

Beuran s-a spalat pe maini

Ioan Lascar

Anchetat si in trecut de DNA, medicul Serban Bradisteanu, fost senator PSD, a fost pus sub urmarire penala pentru favorizare a infractorului.

Serban Bradisteanu

La sediul DNA a fost audiat si celalalt doctor care s-a ocupat de caz, Ioan Lascar. Pe cei doi ii va astepta o ancheta grea, mai ales daca se confirma informatia ca medicii de pe Salvare au consemnat in procesul verbal ca este vorba despre o rana minora, o simpla zgarietura, care nu necesita internarea.

Mircea Beuran

In schimb, medicul Mircea Beuran s-a scos din cauza dupa ce a declarat ca nu s-a implicat sub nicio forma, ca medic, in cazul Nastase.

Tribunalul Bucuresti a dat verde pentru Rahova

Pana ca membrii comisiei IML sa dea verdictul final asupra starii sanatatii lui Adrian Nastase, Tribunalul Bucuresti a decis ieri ca „nu exista nicio piedica pentru executarea mandatului emis de ICCJ”, ceea ce inseamna ca fostul premier poate fi transportat si incarcerat in orice clipa la Spitalul Penitenciar Rahova.

author avatar
Catalin Tache
1.735 afisari

5 COMENTARII

  1. Daaaa ca la circ , ca in filmele cu prosti si dobitoci. Se cauta premier si se gaseste, il cheama „Prosteste”.Noul premier cauta ministru de interne si il gaseste il cheama „Rusineste” si ei fac o arestare la domiciliul lui „Naseste”. Dar ce nu stie lumea e ca „Naseste” e si a lu si a lu tot …. nas. Asa ca ca ei organizeaza, organizarea dezorganizata si dupa plang ca i-a urmarit si dat in gat „Baseprostesc”. Penibil, penibil si dezgustator tot circu asta de rahat. E inculpat are mandat la puscarie. Prea multa justitie TV si manipulare proasta. Si Hitler era mai destept decat astia.

  2. N-am bani de concediu si stau acasa ( la bloc ), este cald si sunt frustrat ( se pi…a pe mine doctorul, avocatul, popa, functionarul, politicianul,politaiul,etc – cum sa nu fiu frustrat?!). Cred ca merit si eu sa ma distrez ( copios!!! ) uitindu-ma la ” filmul cu prosti ” ce „ruleaza” pe tote ecranele TV. Sa-i vad pe toti politicienii fojgaind, cu frica in oase, aranjind, permutind, telefonind, etc.- repet, simt o satisfactie egala cu a lor cand ne fac ” populime”!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger