AcasăNewsCum era sa moara Base. Si n-a mai murit!

Cum era sa moara Base. Si n-a mai murit!

Basescu. Interzis la consum si vizionare persoanelor cu capul pe umeri. Inca!

Moartea este o chestiune periculoasa pentru orice cetatean al planetei. Nu si pentru Base, caci are iarba fiarelor si scapa din ferecatori, iese din necazuri si-i face cu ochiul doamnei cu coasa cum ca totul e la misto.

Basescu. Interzis la consum si vizionare persoanelor cu capul pe umeri. Inca!

Intr-o seara, la o emisiune a unui canal TV de susanele, tocmai fusese intrebat daca se teme de Vladimir Putin, dupa cum sustine Ponta. Atat i-a trebuit voinicului, aparatorului, razboinicului din el.

De la whisky la coniac. Si retur?

S-a dezlantuit ca o furtuna de gradul 9. Habar n-am, nu stiu daca o fi de ajuns. El, care a infruntat valuri de 16 metri in largul oceanului, sa se teama? El, care a condus petroliere, sa se teama? El, care a trecut printr-un incendiu la Rouen, cand flacarile aveau 40 de metri inaltime? In fine, epopeea putea continua la nesfarsit daca s-ar fi aflat si o gura de whisky prin studio. Cum sa se teama el, care este o explozie de barbatie, de curaj, o explozie mai tare decat cea care, spun unele surse, ar fi fost provocata ca sa nu fie dat pe fata traficul de armament de care-l suspectau francezii? Putea sa moara, gandesc eu, dar vointa lui, care era una si aceeasi cu cea a partidului, a zis nu. Partidul ala de atunci, din ’81, nu asta de acum. Sa te temi de Putin, care poate oricand porni un razboi mondial? O prostie, ma avant eu cu mintea in locul lui, cand el avea in pantecele navei, dupa cum zic aceleasi surse, armament cat sa inceapa si el unul. Si, dupa un arc peste timp (ce zicere frumoasa, dom’le!) s-ar fi batut cu Putin pe burta, de la egal la egal, si i-ar fi zis-o in fata: ba, Vladimire, ce dracului ai cu Moldova? Pai, nu e pacat de coniacele alea din crama de la Cricova? Iata, deci, inca un motiv sa nu moara.

Basescu, var cu Arhanghelul Mihail

Unii oameni, in viata sunt urmariti si de noroc si de ghinion in egala masura. Ghinionul multora este ca nu ii ajunge norocul. Norocul altora este ca ghinionul nu-si pune mintea cu ei. La Basescu, norocul este ca e liber. Dar e si ghinion pentru noi, caci el e convins ca e cel mai bun premier.

Sigur ca Base putea sa moara de o mie de ori. Cand il exaspera Ponta, cand cu referendumul, cand cu PSD-ul si PNL-ul care il scoteau din minti, cand cu frate-su la gherla, cand cu Voiculescu. De nervi, normal. Dar el nu a murit, pentru ca trebuie sa arate cat este de nepieritor. Iar campania lui pe asta se si bazeaza, pe nepierirea lui. Numai nepieritorul Base poate da cu tifla in nasul SRI si DNA, numai nepieritorul poate scoate la lumina tentative de asasinat la adresa lui, de care nu a auzit nici dracu. Cand la asta il iei martor pe Radu Timofte, fostul sef al SRI, din nefericire decedat, e clar ca nu mai are cine sa te contrazica si pute a facatura. Un truc ieftin, dar de efect pentru prostimea care vede in el pe Arhanghelul Mihail calare pe cal alb.  Avea si amenintari ca una din fete urma sa fie rapita, tot prin 2005, de o grupare mafiota, alta decat aia cu asasinatul. Hai, Base, ne lasi cu prostiile? Si ce sa-i faca? Sa o trimita la cursuri de limba romana, daca e vorba de aia pe care o banuim?  Base, cu tot respectul, am si eu informatii ca in tara mai sunt amatori sa te scuipe in fata. Unii sunt chiar profesionisti, nu amatori ca baiatul din Constanta. Te ajuta? Disperarea asta dupa imagine ma face sa cred ca nu ai vazut ca ti se „scufundaseu” corabiile chiar si pe uscat. Mai bine treci la edec, ca s-o gasi un Repin care sa-ti imortalizeze nepieirea.

author avatar
Valentin Boeru
1.336 afisari

5 COMENTARII

  1. Nu mai scrieti de el, domnule, va rog mult, mi se intoarce stomacul pe dos. Cat de prost trebuie sa fii ca sa te uiti in gura lui?

  2. Cum era sa fie Boeru destept, si nu a mai fost – cam asa suna articolul asta. Bai flacau, ca presedintele tarii tale se cheama Basescu, sau Iliescu al tau, nu conteaza, cand exista o suspiciune cat de miaca cum ca viata i-ar fi pusa in pericol, situatia devine foarte grava. Iar cand informatia este aruncata pe piata de catre un fost sef SRI

    • Ioane, tu ce comentezi de fapt? Ce te deranjeaza? Articolul sau autorul? Dar virgula aia pusa inaintea conjunctiei copulative nu te deranjeaza?

      • Cat de prost si ingust la minte poti sa fii, gram de om, ca sa crezi ca poti scuza ineptiile cuiva cu amarata greseala de virgula a altcuiva? Si daca nu stiam defel sa scriu era musai sa iti cer tie aprobare pentru a gandi? „Domnule de un gram logica, imi dati si mie voie sa cred ceva?”, iar maria voastra atat de mica ar fi cugetat. Dar pana a cauta noi virgule, domnule gram, nu crezi ca viata unui presedinte de tara, indiferent de numele sau, reprezinta o problema de siguranta nationala? Ma gandesc ca intrebarea e perfida si ingrozitor de adanca din moment ce o trimit unui creier gol.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger