AcasăNewsCum de a picat un jandarm victima propriilor colegi, la miting. Explicatia...

Cum de a picat un jandarm victima propriilor colegi, la miting. Explicatia oficiala!

Cum in spatiul public au circulat, in ultimele ore, imagini filmate in noaptea de miercuri spre joi, in Capitala, la Piata Victoriei (adica la cea mai numeroasa dintre manifestarile de strada din ultimele zile, la care au aparut si incidente) cu un jandarm -in tinuta civila – despre care se vede ca a ajuns, fara sa vrea in mijlocul colegilor in uniforma care au intervenit in zona, mai-marii institutiei au oferit precizari, insistandu-se pe faptul ca se doreste ca acest caz sa fie tratat cu maxima transparenta.

In primul rand, se confirma ca ofiterul din imagini lucreaza la Jandarmerie, ca se ocupa cu investigarea faptelor de natura antisociala, si ca dupa incident – unul greu de imaginat, dar si deloc de natura sa puna institutia intr-o lumina buna- omul a fost dus la spital.

Apoi ca frantura de imagini a prezentata public ar fi doar o parte din filmul intreg, din care ar fi reiesit ca, de fapt, incercand sa imobilizeze un om care arunca in fortele de ordine cu obiecte pirtotehnice, barbatul s-a dezechilibrat si a cazut. Acela ar fi fost, de fapt, momentul „in care a fost surprins de actiunea dispozitivului de interventie”.

Va prezentam, insa, integral, precizarile Jandarmeriei in acest caz, dar si, mai jos, imaginile cu pricina:

„Referitor la informatiile si imaginile recente aparute in spatiul public, care surprind o interventie a Jandarmeriei in Piata Victoriei, din Capitala, in noaptea de 01 spre 02 februarie a.c., facem urmatoarele precizari:

Evenimentul filmat a avut loc in noaptea de 01 spre 02 februarie a.c., in jurul orei 00.00, in contextul exercitarii de acte de tulburare a ordinii publice de catre mai multe grupuri de persoane.

Va confirmam ca ofiterul surprins in imagini este angajat al Jandarmeriei in cadrul structurii de analiza, prevenire si combatere a faptelor antisociale.

Imediat dupa acest incident, acesta a primit ingrijirile de specialitate la Spitalul Gerota din Capitala, fiind externat in data de 02 februarie a.c. in acest moment starea sa este stabila, nefiind necesare alte investigatii medicale.

Pentru a nu lasa loc interpretarilor, va precizam ca misiunea jandarmului consta in a identifica si semnala orice imprejurari de natura a aduce grave tulburari ordinii si sigurantei publice, in contextul unui eveniment in desfasurare in spatiul public, nedeclarat si fara un organizator, cu participare foarte numeroasa, catalogat cu grad ridicat de risc (termenul face referire strict la gestionarea misiunii din punct de vedere al amploarei acesteia).

De asemenea, prin activitatea desfasurata, acesta contribuia la constituirea elementelor de probatiune a faptelor antisociale.

Imaginile prezentate nu arata intregul context al desfasurarii actiunii, ci doar o secventa, care nu aduce claritate asupra coerentei modului de actiune al ofiterului. In incercarea de imobiliza o persoana care arunca cu materiale pirotehnice in fortele de ordine, acesta s-a dezechilibrat si a cazut, moment in care a fost surprins de actiunea dispozitivului de interventie.

Ofiterul si-a exercitat atributiile profesionale in conformitate cu prevederile Legii nr. 550/2004 privind organizarea si functionarea Jandarmeriei Romane (Capitolul V, Drepturi si obligatii la art Art. 27).

De asemenea, in conformitate cu ordinele specifice privind organizarea si desfasurarea activitatii de prevenire si combatere a faptelor antisociale, la nivelul Jandarmeriei Romane, pentru asigurarea unei mobilitati sporite si pentru obtinerea rezultatului vizat, personalul din echipele operative poate executa misiuni in tinuta civila.

#Jandarmeria_Romana va asigura, ca de fiecare data va comunica in mod deschis si transparent, atunci cand exista situatii neclare sau care pot aduce confuzie asupra modului de actiune.”

Cum de a picat un jandarm victima propriilor colegi, la miting. Explicatia oficiala!

sursa video: VICE Romania- Facebook

430 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger