AcasăNewsCum contesti taxa de poluare

Cum contesti taxa de poluare

Sansa. Soferii pot recupera taxa de poluare platita la inmatricularea masinii

Numerosi avocati chemati sa apere interesele clientilor in cauze contra deciziilor statului sustin ca taxa auto incalca legislatia comunitara. Ei ofera solutii pentru cei care vor sa obtina returnarea acestei taxe.

Sansa. Soferii pot recupera taxa de poluare platita la inmatricularea masinii

Avocata Carmen Diaconu a precizat pentru AvocatNet ca toti cei care au achitat taxa pot initia o actiune in instanta prin care sa solicite restituirea sumei platite cu titlu de taxa de poluare. Iata care sunt documentele necesare:

–         cartea de identitate a masinii in copie, cu prezentarea originalului in instanta pentru conformitate;

–         contractul de vanzare-cumparare a autovehiculului;

–         decizia de impunere a platii taxei de poluare eliberata de administratia finaciara si dovada platii taxei de poluare.

Avocata Carmen Diaconu a precizat ca un astfel de proces poate dura intre opt luni si doi ani. Ea a atras atentia ca procesul poate fi pierdut daca dosarul nu este complet sau daca argumentatia nu este clara.

Solutii pentru masinile in leasing

Carmen Diaconu sustine ca pentru autovehiculele achizitionate in leasing se recomanda incheierea unei conventii de cesiune de creanta litigioasa, deoarece contribuabilul care a achitat taxa este locatorul, iar nu utilizatorul. „Este insa suficienta si o procura din partea societatii de leasing prin care aceasta mandateaza utilizatorul sa intreprinda toate demersurile necesare pentru recuperarea taxei”, a precizat avocata.

Costuri

Cei  care vor sa conteste in instanta taxa de poluare trebuie sa achite o taxa de timbru de patru lei si un timbru judiciar de 0,15 lei. La aceasta suma se mai adauga si onorariul avocatului, pentru cei care aleg sa fie asistati de un profesionist pe tot parcursul procedurii, solutie recomandata de mai toti cei care au castigat astfel de procese.

author avatar
Arpad Dobre
347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger