AcasăNewsCum comentează Putin evenimentele din Donbas: Un „prim pas către un genocid“

Cum comentează Putin evenimentele din Donbas: Un „prim pas către un genocid“

Vladimir PutinCum comentează Putin evenimentele din Donbas: Un „prim pas către un genocid“

Președintele rus Vladimir Putin și-a înăsprit discursul cu privire la situația din Ucraina, spunând că războiul din estul țării arată ca un genocid.

Declarațiile președintelui rus au avut ca scop abordarea problemei discriminării față de vorbitorii de limbă rusă dincolo de granițele Rusiei, mulți locuind în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

El a spus că rusofobia a fost primul pas către genocid.

„Vedem și știm ce se întâmplă în Donbas”, a spus Putin, referindu-se la zona de conflict. „Cu siguranță arată a genocid”.

Rebelii susținuți de ruși au luptat cu trupele ucrainene acolo din 2014, iar tensiunile au crescut pe măsură ce Rusia adună trupe la graniță.

Există temeri că Rusia intenționează să invadeze Ucraina, dar Rusia neagă, potrivit BBC. Summitul virtual Biden-Putin de marți, 7 decembrie, a fost văzut ca o încercare de a calma tensiunile.

Putin pregăteşte terenul pentru o invazie?

Washingtonul și aliații săi au avertizat Kremlinul cu privire la sancțiuni dure dacă va ataca din nou Ucraina. De cealaltă parte, Rusia a acuzat Ucraina de provocare și a căutat garanții împotriva extinderii NATO spre est și a desfășurării de forțe în apropierea Rusiei.

Autoritățile ucrainene au spus că Moscova ar putea planifica o ofensivă militară la sfârșitul lunii ianuarie, deși oficialii americani spun că încă nu este clar dacă președintele Putin a luat o decizie în acest sens.

Se crede că peste 90.000 de soldați ruși sunt masați lângă granițele Ucrainei. Mișcarea a tensionat relațiile deja delicate dintre Rusia și SUA. O mare parte a armatei ruse se află în Crimeea, o peninsulă a Mării Negre pe care Rusia a confiscat-o de la Ucraina și apoi a anexat-o în 2014. De asemenea, trupele se adună lângă Donbas.

Peste 14.000 de oameni și-au pierdut viața în șapte ani de conflict de când forțele susținute de Rusia au ocupat zone mari din estul Ucrainei.

author avatar
Andreea Vlad
509 afisari

3 COMENTARII

  1. PAI DOMNE DAC E LA ” CEREREA OAMENILOR MUNCII DE ETNIE RUSA KGB „,PUTIN NU ARE CE FACE,TREBUIE SA INTERVINA LA FEL CA INCRIMEA SA ” APERE DREPTURILE OMULUI „SI IN DONBAS SI PE UNDE I S-O MAI NAZARI.

  2. Ucraina trebuie sa termine xenofobia pt ca nici romanii din Bucovina de Nord nu o duc prea bine. Din cate am auzit nici ungurii deci nici polonii. Deci daca vor sa pupe vreodata in Ue trebuie sa acorde in special primelor minoritoti probabil rusi si romani drepturi egale cu a lor. Daca nu le dai scoala, religie si libertati, dretulbde a-si purta traditia si obiceiu nu rezolvi nimica.

  3. Cu asta a inceput Romania in anii 90 si acum e exemplu in lume privind libertatile minoritare in special cu cele maghiare cu care am fost dusmani mai mari decat sunteti voi. Principalii dusmani ai Romaniei in ordinea periculozitatii si a asupririi lor au fost.
    1Turcia
    2Ungaria
    3Germania
    4Evreii
    5Rusia
    6Tatarii
    7Bulgaria
    8 alte minoritati mai putin opresive care traiesc in cele mai mari libertati in tara noastra fara fobii sau teama(fanarii grecii cumanii etc) .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger