AcasăNewsCum au devenit eroi doi politisti dintr-o comuna prahoveana

Cum au devenit eroi doi politisti dintr-o comuna prahoveana

Agentul de politie Gabriel Nedelcu spune ca nu se simte erou si ca a facut doar ce trebuia facut

Agentii de politie Gabriel Nedelcu si Catalin Constantin, de la Sectia de Politie Rurala Cocorastii Colt, din judetul Prahova, au reusit sa-i salveze viata unui adolescent de 15 ani, care se inecase intr-o balta. Salvatorii, in varsta de 32 de ani, respectiv 23 de ani, spun ca si-au facut doar datoria.

Agentul de politie Gabriel Nedelcu spune ca nu se simte erou si ca a facut doar ce trebuia facut

Aflati in zona balastierelor de pe raza comunei prahovene Tinosu, pentru a culege informatii, doi tineri politisti au fost alertati de un baiat de 13 ani ca un adolescent se inecase in balta Balastierei Pisculesti. Acestia au alergat la locul producerii incidentului si, fara sa ezite, s-au aruncat amandoi in apa pentru a-l scoate la mal. “Baiatul ne-a indicat zona unde l-a vazut ultima oara pe cel inecat, l-am vazut, am intrat dupa el si l-am scos. L-am pozitionat putin cu capul in jos si intr-o parte si eu am inceput manevrele de resuscitare, iar colegul meu a anuntat ambulanta. Intre timp a mai venit un baiat care lucreaza la Jandarmi si, impreuna, l-am resuscitat non-stop pana a venit ambulanta. A avut o perioada de aproximativ un minut-doua, in care noi tot timpul ii controlam pulsul, nu a mai avut puls, dupa aceea am continuat manevrele de resuscitare si si-a revenit pulsul. Cand a venit ambulanta le-am comunicat ca in timp ce il resuscitam a scos apa pe care o inghitise si de acolo l-au preluat cei de la ambulanta si l-au transportat la spital”, ne-a declarat Gabriel Nedelcu. Acesta ne mai spune ca manevrele de resuscitare le-a invatat in scoala si ca este pentru prima oara cand le aplica. Adolescentul a fost resuscitat timp de 20 de minute pe marginea baltii, iar medicii spun ca, fara aceasta interventie, copilul nu ar fi avut nicio sansa.

Un copil cu probleme

Viceprimarul din Tinosu, Stelian Ghita, sustine ca adolescentul inecat este un copil cu probleme. Acesta se mutase la bunicul sau, in comuna, dupa ce s-a certat cu mama lui, preferand sa stea aici, unde avea foarte multa libertate. In ziua accidentului, se pare ca adolescentul se juca impreuna cu alti baieti pe marginea baltii, insa deocamdata nu se stie cum a ajuns sa se inece.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger