AcasăNewsCum aratau la inceput cele mai accesate site-uri

Cum aratau la inceput cele mai accesate site-uri

Mai tineti minte cum aratau primele pagini de internet ale celor mai cunoscute site-uri? Desi acestea par acum usor copilaresti, ele au devenit in timp interfetele accesate de miliarde de oameni.

De la aparitia internetului in anii `90, web-ul nu da semne de oboseala. Utilizatorii au asistat la nasterea si dezvoltarea site-urilor de socializare, navigare pe internet, filme video etc. Este greu sa ne imaginam ca tot acest tezaur existent pe net a fost initial doar o mazgalitura pe o bucata de hartie sau produsul mintii unui student de 19 ani. Maschable, un domeniu generos pentru fanii retelelor de socializare si ale celor mai noi gadgeturi, a obtinut de la Wayback Machine screenshot-uri ale celor mai populare si mai accesate site-uri, asa cum aratau ele atunci cand au fost lansate.

Direct. Aspectul Google nu s-a schimbat prea mult de-a lungul timpului, dar serviciile sale s-au diversificat exponential.

Creat de studentii Sergey Brin si Larry Page de la Universitatea Stanford, Google, concurentul Yahoo, a fost lansat pe 4 septembrie 1998.

Arhiva. Site-ul care ne-a incantat cu filmulete gen ”Charlie mi-a muscat degetul” (cu numar record de vizalizari) sau ”Ursul panda care stranuta”, a aparut pe web in februarie 2005.

Primul filmulet a fost ”Me at de zoo”, postat de fondatorul Youtube, Jawed Karim.

Comunicare. Facebook a fost creat de Mark Zuckerbreg in februarie 2004.

Disponibil initial doar pentru studentii de la Harvard, cel mai popular site de socializare a ajuns sa aiba peste 800.000.000 de utilizatori, dintre care peste patru milioane sunt din Romania.

Informare. Yahoo este acronimul pentru ”Yet Another Hierarchical Officious Oracle” si a fost realizat de alti doi studenti de la Universitatea Stanford, Jerry Yang si David Filo.

Acest site a fost desemnat in 1995 ca fiind primul ghid de navigare online pe web.

author avatar
Arpad Dobre
284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger