AcasăNewsCum arata un pachet de pomana cu produse de post, realizat de...

Cum arata un pachet de pomana cu produse de post, realizat de o firma de servicii funerare din sectorul 4?

O inmormantare in postul Craciunului difera de una desfasurata in restul anului prin doua aspecte fundamentale, unul profund spiritual, celalalt practic, insa ambele avand legatura cu ritualurile religioase.

Astfel, se spune ca, in cazul unui deces petrecut in perioada de post dinaintea marii sarbatori a Nasterii Domnului, sufletul raposatului va ajunge direct in Rai. Conform Bisericii Ortodoxe, acest lucru este valabil si pentru celelalte trei posturi de peste an: dinaintea Pastelui, Sf. Maria si Sf. Petru.

De altfel, in credinta populara se spune despre Ceruri ca ar fi deschise pana dupa Boboteaza (6 ianuarie), iar pana atunci sufletele celor decedati vor ajunge in Rai fara a trece prin vreo „vama”.

In al doilea rand, firma Casa Bucur – Funerarii Bucuresti, care ofera servicii funerare in sectorul 4 al Capitalei si nu numai, ne atrage atentia ca pachetele date drept pomana credinciosilor trebuie sa contina exclusiv produse de post, data fiind perioada din an in care are loc inmormantarea.

Astfel, trebuie evitate toate produsele de origine animala, cum ar fi carnea, lactatele, ouale etc. Daca ati organiza de unul singur inmormantarea si, prin urmare, ati realiza dumneavoastra respectivele pachete, ar fi mai dificil sa va asigurati ca toate respecta cerintele bisericii.

In schimb, daca lasati aceasta sarcina in seama unui furnizor de servicii funerare sector 4, aveti garantia ca pachetele vor fi echilibrate din punct de vedere nutritional si al ofertei, si ca niciunul dintre produse nu va fi „interzis”, conform dogmei crestine.

Si pentru ca nicio teorie nu poate fi mai buna decat un exemplu, va prezentam in continuare continutul unui pachet pentru pomana realizat de o firma de pompe funebre, pentru o inmormantare care a avut loc in ultima saptamana din luna noiembrie:

– o caserola de coliva;

– un pachet de biscuiti simpli;

– o eugenie cu aroma de cacao;

– o halva din floarea soarelui;

– un pachet de masline verzi;

– o cutie de sardine in ulei de floarea soarelui (pentru zilele cu dezlegare la peste – sambetele si duminicile de dupa 21 noiembrie, pe 30 noiembrie – Sf. Andrei si pe 6 decembrie – Sf. Nicolae);

– o salata cu icre de cod si somon afumat;

– pasta vegetala tartinabila cu masline;

– un borcan cu tocana de legume;

– un mar si doua mandarine;

– un castravete, un ardei capia, ridichi si rosii cherry;

– o doza de suc;

– o doza de bere;

– un pliculet de ness;

– o chifla si cateva figurine de turta dulce.

Dupa cum observati, acest pachet gandit de firma de servicii funerare din sectorul 4 este unul complet, satios si de bun gust, atat la propriu, cat si la figurat, mentioneaza acestia pentru iAgency.ro Bineinteles, continutul sau poate diferi de la caz la caz, situatie in care este bine sa comunicati casei de servicii funerare din sectorul 4 ce v-ati dori.

De obicei, in alcatuirea acestor pachete, familiile tin cont de preferintele culinare ale celui trecut in nefiinta si de obiceiurile manifestate de acesta, in timpul vietii.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
1.106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger