AcasăNewsCum arată topul celor mai poluate orașe din lume. Pe ce loc...

Cum arată topul celor mai poluate orașe din lume. Pe ce loc se află Bucureștiul

sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Se vorbește constant despre poluare, mai ales cea din marile orașe. În tot acest context, apar noi vești despre cum arată topul celor mai poluate orașe, la nivel mondial.

Bucureștiul nu lipsește din acest clasament. Pe ce loc se situează capitala României? Și capitala cărui stat se situează pe primul loc în topul celor mai poluate oraşe? Aflați în cele ce urmează!

Capitala Vietnamului, Hanoi, apare pe primul loc în topul celor mai poluate oraşe, într-un clasament publicat luni de aplicaţia AirVisual.

Străzile din capitala Vietnamului, Hanoi, au fost învăluite luni de un smog dens care a redus dramatic vizibilitatea din cauza poluării atmosferice cauzate de nivelurile ridicate de particule provenite din emisiile vehiculelor şi de praful fin asociat cu industria de construcţii, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Citiți și: Cum „luptă” Europa cu poluarea: peste 570.000 de zboruri cu avioane private

Occidentul își depozitează gunoaiele în România și apoi ne amendează pentru poluare

Ce indică cifrele

Nivelul particulelor mici periculoase – cunoscute sub numele de PM2,5 – din aerul din Hanoi era de 186 micrograme pe metru cub la sfârşitul zilei de luni, cel mai ridicat nivel dintr-o listă cu cele mai poluate oraşe din lume, potrivit datelor furnizate de AirVisual, care oferă informaţii independente privind poluarea aerului la nivel mondial prin intermediul unei aplicaţii pentru telefoanele mobile.

„Acest lucru este dăunător pentru sănătatea noastră”, a declarat Duong Kim Oanh, un locuitor în vârstă de 58 de ani din Hanoi. „Cred că poluarea din Hanoi este cauzată de un număr mare de vehicule personale şi de praful fin provenit de la toate construcţiile, plus această vreme rece”, a adăugat acesta.

Potrivit unui raport al Băncii Mondiale din 2021, emisiile provenite de la cele 8 milioane de vehicule înregistrate în Hanoi au reprezentat 30% din poluarea cu particule, iar emisiile din industrie alte 30 de procente.

De altfel, aproape 100 de curse aeriene spre şi de la Aeroportul internaţional din Hanoi au fost amânate sau deviate spre alte oraşe pe 2 februarie din cauza ceţii dense şi a înrăutăţirii poluării aerului.

Cum arată top 10 al celor mai poluate oraşe din lume

Potrivit clasamentului live publicat luni de aplicaţia AirVisual, topul 10 al celor mai poluate oraşe din lume era alcătuit din următoarele oraşe:

  • Hanoi (Vietnam),
  • Teheran (Iran),
  • Chengdu (China),
  • Cracovia (Polonia),
  • Dhaka (Bangladesh),
  • Accra (Ghana),
  • Dubai (Emiratele Arabe Unite),
  • Hangzhou (China),
  • Bişkek (Kârgâzstan)
  • Chongqing (China).

 

Pe ce loc e Bucureștiul în acest clasament

În acest clasament figurează și Capitala României, care se încadrează în „top 30”. Mai exact, orașul Bucureşti ocupă locul al 35-lea în acest clasament, cu un indice de 75, care corespunde unei poluări atmosferice moderate, conform sursei citate.

E de menționat faptul că în această listă capitala României este devansată de mai multe oraşe europene cu un indice mai ridicat de poluare, cum ar fi Berlin (Germania, locul 11), Wroclaw (Polonia, locul 20), Istanbul (Turcia, locul 24), Praga (Cehia, locul 27), Bruxelles (Belgia, locul 31) şi Varşovia (Polonia, locul 32).

Dar se situează în faţa altor oraşe de pe continentul european care sunt mai puţin poluate, precum Budapesta (Ungaria, locul 42), Kiev (Ucraina, locul 48) şi Sofia (Bulgaria, locul 50).

author avatar
Andrei Coman
406 afisari

3 COMENTARII

  1. Prostanacul ala din Hanoi nu stie ce vorbeste. In mod clar ne trebuie mai multe masini in orase. Eu zic sa ne straduim mai mult, e pacat sa fim abia pe locul 35. Bine macar ca le-am luat fata bulgarilor.

  2. Exista pe piata aparate individuale de monitorizare a calitatii aerului.
    Sint foarte complexe si exacte.
    Il port mereu cu mine fiindca am probleme pulmonare si vreau sa stiu cum e aerul’
    Pina acum niciodata aparatul nu a indicat valori mari(zona galbena sau rosie), fie la particule, fie la gaze.
    Locuiesc in Sectorul 6.

  3. Valorile oficiale considerate astazi acceptabile pentru sanatate sunt foarte mari in raport cu cele care pot produce imbolnavirea celor hipersensibili la toxicitatea din aer. Studiile serioase de medicina mediului arata foarte clar acest lucru. Singurul aparat de masura intr-adevar corect e corpul propriu.
    Mult mai utila ar fi, in cazul in care sunteti sofer, o instalatie de reducere a noxelor emise de masina.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger