Cauta

Cum arată primul autobuz-amfibiu din România care circulă şi pe uscat, şi pe apă. Va transporta oameni inclusiv în Bulgaria

Primul autobuz-amfibiu din România ar trebui să le uşureze viaţa oamenilor care sunt nevoiţi să călătorească între uscat şi apă.

„Drumul” acestui mijloc de transport inovator va începe în județul Călărași, unde pasagerii vor avea posibilitatea de a călători pe șosea, dar și pe apă, fără să schimbe maşina.

Se va deplasa între zonele de frontieră

Autobuzul-amfibiu va oferi comunităților românești o soluție eficientă și comodă pentru deplasarea în zonele de frontieră, inclusiv în Bulgaria.

Autobuzul care circulă și pe uscat, și pe apă, arată ca un vehicul normal, doar că pe lângă instrumentele clasice prezintă și alte elemente insolite precum cârmă, elice, lumini de semnalizare și ancoră. Are 35 de locuri, însă scaunele nu dispun de centuri de siguranță, ci au dedesubt veste de salvare.

Săptămâna aceasta s-a încheiat o nouă etapă a testărilor ce țin de mentenanța preventivă. Puțini au fost cei care au crezut, în urmă cu un an, că un astfel de vehicul va putea fi achiziționat și pus în funcțiune în România și mai ales într-un oraș precum Călărașiul”, a transmis Primăria Municipiului Călărași.

Şi şofer, şi căpitan – la bord

Pe uscat, autobuzul va fi șofat de un șofer, în timp ce pe apă va fi cârmuit de un căpitan naval.

Cu ajutorul acestui mijloc de transport, călătorii se vor putea deplasa inclusiv până în Silistra, în Bulgaria, parcurgând 12 kilometri pe Dunăre, distanță care durează aproximativ 30 de minute.

Vehiculul se scufundă 1 metru

În aceste perioade, apa este suficient de adâncă, pentru ca vehiculul să intre 1 metru în ea.

Oficialii așteaptă să primească un acord din partea autorităților navale, pentru a putea pune în funcțiune, în mod real, autobuzul care circulă și pe apă, și pe uscat. Prima călătorie va avea loc, cel mai probabil, în luna mai a anului 2024.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version