AcasăNewsCum arată primul autobuz-amfibiu din România care circulă şi pe uscat, şi...

Cum arată primul autobuz-amfibiu din România care circulă şi pe uscat, şi pe apă. Va transporta oameni inclusiv în Bulgaria

Primul autobuz-amfibiu din România ar trebui să le uşureze viaţa oamenilor care sunt nevoiţi să călătorească între uscat şi apă.

„Drumul” acestui mijloc de transport inovator va începe în județul Călărași, unde pasagerii vor avea posibilitatea de a călători pe șosea, dar și pe apă, fără să schimbe maşina.

Se va deplasa între zonele de frontieră

Autobuzul-amfibiu va oferi comunităților românești o soluție eficientă și comodă pentru deplasarea în zonele de frontieră, inclusiv în Bulgaria.

Autobuzul care circulă și pe uscat, și pe apă, arată ca un vehicul normal, doar că pe lângă instrumentele clasice prezintă și alte elemente insolite precum cârmă, elice, lumini de semnalizare și ancoră. Are 35 de locuri, însă scaunele nu dispun de centuri de siguranță, ci au dedesubt veste de salvare.

Săptămâna aceasta s-a încheiat o nouă etapă a testărilor ce țin de mentenanța preventivă. Puțini au fost cei care au crezut, în urmă cu un an, că un astfel de vehicul va putea fi achiziționat și pus în funcțiune în România și mai ales într-un oraș precum Călărașiul”, a transmis Primăria Municipiului Călărași.

Şi şofer, şi căpitan – la bord

Pe uscat, autobuzul va fi șofat de un șofer, în timp ce pe apă va fi cârmuit de un căpitan naval.

Cu ajutorul acestui mijloc de transport, călătorii se vor putea deplasa inclusiv până în Silistra, în Bulgaria, parcurgând 12 kilometri pe Dunăre, distanță care durează aproximativ 30 de minute.

Vehiculul se scufundă 1 metru

În aceste perioade, apa este suficient de adâncă, pentru ca vehiculul să intre 1 metru în ea.

Oficialii așteaptă să primească un acord din partea autorităților navale, pentru a putea pune în funcțiune, în mod real, autobuzul care circulă și pe apă, și pe uscat. Prima călătorie va avea loc, cel mai probabil, în luna mai a anului 2024.

author avatar
Andrei Ștefan
450 afisari

3 COMENTARII

  1. Eu n-as avea curaj sa trec Dunarea cu asa cv! Pe Dunare ,traversand-o cu salupa sau Feribotul am vzt copaci mari, intregi, buturugi .Daca un copac mare ,sau buturuga idem loveste autobuzul asta si-l rastoarna ce faci? Cum iesi din el sa ajungi la mal? Pe unde iesi? Dunarea are un km latime sau si mai mult pe marea parte a cursului ei in sud pina la varsare.Sud est..

  2. Stai sa vezi cand s-o da cu cracii in sus pe Dunare acest „omnibuz”, cata ditai planul rosu de interventie o sa declanseze. O fi bun udobuzul asta pe vreun lac ceva, pe Herastrau, pe Dunare si cu lotca esti in pericol, curentii te iau si te invart ca in masina de spalat. Trebuie sa fii nebun sa lansezi la apa in Dunare asemenea scula sinucigasa. Nu ai curajul cu TAB-ul militar, daramite cu taradaica asta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger