AcasăNewsCum arată podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. IMAGINI impresionante. În...

Cum arată podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. IMAGINI impresionante. În ce stadiu sunt lucrările – VIDEO

podCum arată podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. IMAGINI impresionante. În ce stadiu sunt lucrările - VIDEO

Podul suspendat peste Dunăre, de la Brăila, este considerat o minunăţie a ingineriei proiectată să dureze 120 de ani. Acesta ar putea fi dat în folosință în anul 2023.

Este cel mai mare pod din România şi al treilea din Uniunea Europeană, potrivit Digi 24.

O mare parte din podul suspendat peste Dunăre de la Brăila este gata. Lucrările avansează, iar șoferii ar trebui să poată circula pe el începând din anul 2023.

Construcția impresionantă face legătura între județele Brăila și Tulcea. Potrivit datelor CNAIR, podul va avea, la final, doi kilometri lungime și o înălțime de aproape 200 de metri.

Valoarea proiectului, 650 mil. lei

Valoarea totală a proiectului este estimată la două miliarde 650 de milioane de lei, iar aproximativ 75% din această sumă vine de la Uniunea Europeană. Proiectul înseamnă pe lângă pod și o adevărată rețea de șosele și drumuri de acces de peste 20 de kilometri. În 2023 ar urma să fie inaugurat.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dat publicităţii o serie de imagini, în care prezenta evoluţia lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre. În imagini se văd cablurile montate între cei doi piloni ai podului, lucrările la drumurile conexe ale podului şi panorama spectaculoasă a întregii zone.

author avatar
Andreea Vlad
1.066 afisari

3 COMENTARII

  1. Vai vai …Podu …,minune …vai vai vai Bai prostovani ziarici ,uitati va la China si apoi minunati va !

  2. Nu va fi nici mai frumos nici mai trainic decît podul Fetești-Cernavodă. Progresul nu are, mai totdeauna, nimic de-a face cu mai bun, mai folositor oamenilor.

  3. Bine ca a costat numai 650 milioane de lei, ca se vehiculau sume de 500 de milioane de euro. Dar pretul real il vom vedea la sfarsitul lucrarilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger