AcasăNewsCum arată fisura care s-a format în barajul Lacului Tăul Mare din...

Cum arată fisura care s-a format în barajul Lacului Tăul Mare din Roșia Montană / Sute de persoane evacuate în toiul nopții – FOTO

barajCum arată fisura care s-a format în barajul Lacului Tăul Mare din Roșia Montană / Sute de persoane evacuate în toiul nopții - FOTO

Fisura care a fost semnalată sâmbătă seară la barajul lacului piscicol Tăul Mare din Roșia Montană are forma unui con și un diametru de circa 1 m la nivelul coronamentului.

Potrivit autorităților, se pare că s-au desprins pietre din baraj care au blocat vanele care permit deversarea controlată a apei, scrie Alba24.

Desfășurare impresionantă de forțe

La fața locului a fost chemat un expert. Autoritățile iau în calcul golirea barajului cu ajutorul unor pompe de capacitate mare, venite din alte județe.

Directorului SGA Alba, Vlad Sorin, a spus că breșa s-a format prin surparea galeriei de fund, care este din zidărie de piatră. „Mica breșă care s-a format este în partea din aval a barajului, la circa 10 metri de luciul de apă. Înspre luciul de apă nu apărut nicio fisură. Monitorizăm breșa, aceasta nu a suportat nicio modificare”, a declarat acesta.

În aceste momente se lucrează cu utilaje de mare capacitate (buldozere și wole) pentru crearea unui drum de acces necesar autospecialelor de intervenție, având în vedere că drumul este impracticabil până la baraj.

Zeci de oameni din Roșia Montană care locuiesc în avalul lacului de acumulare Tăul Mare şi-au părăsit casele în toiul nopţii. 268 de persoane aflate în zone cu potențial risc au fost evacuate preventiv de autorități. Totodată, pentru că informaţia să ajungă rapid la cât mai mulţi localnici, ISU Alba a transmis patru mesaje RO-Alert.

author avatar
Andreea Vlad
677 afisari

2 COMENTARII

    • @Ciobanu Mircea 2022-10-03 15:18 15:18:02
      EVIDENT.
      SIGUR CA DA.
      INCA O „SITUATIE DE URGENTA” IN REGIA LUI ARAFAT RAED.
      NU E NCI O FISURA.
      VEDETI CA NICI BARAJUL DE LA MANECIU-TELEAJEN NU E SIGUR.SI ASTA DE CAND E FACUT.NU E TASAT BINE PAMANTUL.
      SI IN ALA DE LA VIDRARU SUNT FISURI.
      PANA UNA ALTA FALIMENT.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger