AcasăNewsCum arată, după incendiu, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Iași....

Cum arată, după incendiu, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Iași. Primele imagini din salonul ars (FOTO)

incendiuCum arată, după incendiu, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Iași. Primele imagini din salonul ars (FOTO)

Un incendiu puternic a afectat, marți, 22 iunie, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. S-a activat planul roşu de intervenţii, după ce flăcări uriașe au cuprins un salon.

Incendiul a fost descoperit de către asistentele medicale, care au alertat autoritățile. Salvatorii au ajuns la fata locului la 4 minute de la apelul primit la 112. Focul a fost lichidat după aproape o oră.

Din fericire nicio persoană nu a fost rănită dar zeci de persoane au fost evacuate din spital şi internate în alte unităţi medicale, potrivit bzi.ro.

În spațiul public au apărut primele imagini cu salonul în care a izbucnit incendiul. Aparatura medicală a fost puternic afectată de flăcări, dar şi de intervenţia pompierilor care s-au luptat minute bune pentru lichidarea acestuia.

Holurile unităţii medicale sunt inundate de apă iar acest lucru face, cel mai probabil, imposibil recuperarea vreunui aparat electronic. Imaginile sunt din sala de tratament și holul secției.

foto: bzi.ro

30 persoane din spital au fost evacuate

Ancheta este în plină desfăşurare iar o concluzie finală va fi trasă după ce se termină ancheta.

„În această seară (n.r. – 22 iunie 2021), în jurul orei 19.00, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgentă 112, despre faptul că într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu. În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii situației de fapt. La faţa locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iaşi pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Un copil intubat şi ventilat mecanic a fost salvat, din calea flăcărilor, de medicii de la Spitalului de copii „Sf. Maria” din Iaşi. Cadrele medicale au recuperat în total cinci copii de pe un etaj şi alţi şapte de pe un alt etaj.

„Au fost evacuaţi cinci copii de pe un etaj, şi şapte copii de pe celălalt etaj. Primii cinci copii erau însoţiţi de patru părinţi şi şase cadre medicale. Ceilalţi şapte copii, printre care unul intubat şi ventilat mecanic, erau însoţiţi de patru părinţi şi şase persoane medicale”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic – șef UPU-SMURD Iași.

author avatar
Andreea Vlad
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger