AcasăNewsCum arată declarația pe proprie răspundere pentru perioada stării de alertă. În...

Cum arată declarația pe proprie răspundere pentru perioada stării de alertă. În ce condiții e permisă ieșirea din localitate

Dacă în interiorul localității se poate circula, de vineri, fără un astfel de forumular, în cazul deplasărilor în afara lor e necesară – și în continuare – o declarație pe proprie răspundere. Autoritățile au făcut public modelul acestei declarații, pentru perioada în care România e în stare de alertă.

Cum s-a întâmplat și în cazul modelului declarației valabile în cele două luni de stare de urgență, documentul trebuie completat cu numele și prenumele persoanei, data nașterii și adresa unde locuiește în fapt – chiar dacă diferă de cea din buletin – si locul/locurile în care persoana se deplasează, în ordinea în care are în plan să parcurgă respectivul traseu.

La nivel de motiv al deplasării în afara localității / zonei metropolitane sunt prevăzute 11 căsuțe ce pot fi bifate. Mai precis, sunt permise – între altele – deplasările în interes profesional, în scop umanitar sau de voluntariat, pentru activități agricole sau comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli, dar și pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate. De asemenea, deplasările în afara localităților sunt permise pentru aspecte de natură medicală – participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament sau asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță.

Descarcă de AICI modelul de declarație pe proprie răspundere pe care o poți utiliza în perioada stării de alertă.

author avatar
Cristina Stefan
516 afisari

2 COMENTARII

  1. 1/ Ce inseamna pt.emitentul declaratiei zona metropolitana ?
    Ce raza in km ,fata de orase ,are zona metropolitana ?
    2/ Nu mai este specificata achizitia de bunuri .In localitatile
    mici poate nu sunt farmacii ,supermarketuri si piete ,iar
    oamenii mergeau in orasele din zona pt.cumparaturi.
    3/ In lipsa unor banci ,cum isi scot pensiile numerar ?
    4/ Nu toti au conturi online si posibilitatea platilor online,
    fiind necesara deplasarea in orasele apropiate de loc.lor,
    pt.plata utilitatilor folosite ,taxe si impozite.

  2. Metropolitan inseamna localitati apropiate de mari metropole cum ar fi Baneasa de Bucuresti sau Buftea or Costinești de Constanța sau Agigea ori Predeal de Brasov sau Rasnov , Bran etc

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger