AcasăNewsCum arată Dacia Spring, primul automobil electric de la Dacia. Prezentare în...

Cum arată Dacia Spring, primul automobil electric de la Dacia. Prezentare în premieră în România – VIDEO

Cum arată Dacia Spring, primul automobil electric de la Dacia - VIDEO (sursa foto: profit.ro)

Până să ajungă să poată comanda noul model Dacia Spring, șoferii români au putut vedea cum arată primul exemplar al automobilului complet electric și au aflat, totodată, câteva detalii importante de natură tehnică.

″La Dacia credem că orice tip de mobilitate, pentru orice tip de nevoie, ar trebuie să fie accesibil pentru oricine. Haideţi să descoperim maşina!″, a anunțat, marți, Nicolas Leitienne, director marketing Dacia.

Cu un aspect ce amintește de modelele cross-over, Dacia Spring are un motor de 45 de cai putere și o lungime de 3,7 metri, fiind mai scurtă decât modelul Logan cu aproximativ 70 de cm, conform stirileprotv.ro.

Trei versiuni disponibile

Autonomia anunțată va fi de 295 de kilometri dacă mașina este condusă în oraş şi de 225 de kilometri în regim mixt. Se promite o creștere a autonomiei cu 10%, în cazul acționării butonului ECO, caz în care, însă, scade puterea motorului, dar și viteza maximă.

Din câtea a mai anunțat producătorul, bateria mașinii ar urma să se încarce în maximum 14 ore, la o priză standard, şi în doar o oră, în varianta de încărcare rapidă.

Vor fi trei versiuni disponibile. ”O versiune standard, care se adresează marelui public, o versiune de car-sharing care vine echipată cu dispozitive ce permit amplasarea sistemelor de geolocalizare sau deschiderea, de exemplu, a uşilor maşinii cu ajutorul smartphone-ului şi o versiune cargo pentru micii întreprinzători″, a anunțat, cu ocazia prezentării, Dana Copaciu, Brand Manager Dacia.

Cei care se gândesc deja să își cumpere Dacia Spring mai au de așteptat până să afle prețul oficial pentru România, acest amănunt – deloc de neglijat – nefiind anunțat deocamdată.


author avatar
Andrei Coman
448 afisari

2 COMENTARII

  1. Arata super. Dar obisnuiti la poze ca sa puneti si obiecte de orientare . De exemplu o mica bancuta, o bordura, o modela. Atunci te orientezi oarecum la marime la garda la lungime cutare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger