AcasăNewsCum ar putea ajunge ÎPS Teodosie mitropolit. Ce ar trebui să facă...

Cum ar putea ajunge ÎPS Teodosie mitropolit. Ce ar trebui să facă Patriarhia pentru el

ips teodosieÎPS Teodosie, reacţie tranşantă după propunerea intelectualilor cu reunificarea Bisericilor pentru sărbătorirea Paştelui

Înalt Prea Sfințitul Teodosie făcut o declarație surprinzătoare, din care reiese dorința lui de a deveni mitropolit. Conform lui, preoții și credincioșii care susțin reînființarea Mitropoliei Tomisului și avansarea Înaltpreasfinției sale în grad.

Este vorba de gradul bisericesc care i-ar reveni dacă Patriarhia ar aproba „reactivarea” Mitropoliei Tomisului.

Se înfiinţează Mitropolia Tomisului?

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, joi seara, la Radio Dobrogea, dacă Mitropolia Tomisului ar trebui înfiinţată, reactivată sau recunoscută şi dacă a fost vreodată desfinţată.

“Nu a fost desfinţată niciodată, doar împrejurările au făcut să înceteze viaţa ei activă şi, sigur, după toate datele pe care le avem, ea trebuie să fie reactivată şi recunoscută şi nădăjduiesc în aceasta, că Dumnezeu e Dumnezeul adevărului, iar acesta este un adevăr de necontestat”, a răspuns ÎPS Teodosie.

Enoriaşii trimit scrisori

Arhiepiscopul a fost întrebat cum poate fi susținut acest demers de către laici, în condițiile în care preoții îl sprijină.

„Au venit la mine mulți… Trimiteți, frățiile voastre. Nu pot să vă opresc! M-au întrebat și alții: ‘ne dați voie să trimitem și noi scrisori către Cancelaria Sfântului Sinod?’

Eu nu pot să vă opresc, pentru că a opri nu este creștinește. Iar Mitropolia Tomisului este cea care aduce demnitate și țării, și bisericii.

Eu nu comentez de ce nu s-a împlinit. Am trimis acum cel mai complet referat pentru Mitropolia Tomisului la Cancelaria Sfântului Sinod. A fost înregistrat și sperăm să se pună pe ordinea de zi”, a răspuns el.

IPS Teodosie a mai fost întrebat dacă va discuta la viitorul Sinod despre Mitropolia Tomisului.

Eu nădăjduiesc să fie pusă pe ordinea de zi solicitarea noastră. Dumneavoastră puteţi să vă exprimaţi, cum am spus şi mai înainte, să cereţi, că eu nu cer pentru mine, ci pentru a restaura un adevăr istoric fundamental pentru întreaga Biserică şi pentru toţi credincioşii noştri.

Toţi avem un plus de demnitate şi binecuvântare de la Dumnezeu că punem în ordine cele ce au aparţinut înaintaşilor noştri.

Trimiteţi scrisorile dumneavoastră către Sfântul Sinod, către Patriarhie”, a mai afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

author avatar
Andrei Ștefan
665 afisari

7 COMENTARII

  1. Bagă bățul prin gard, poate-i iese… Nicio șansă, hăbăucule!

    Un bufon, care face de rușine, prin provocări penibile și obtuzitate, atât BOR și pe credincioși…

  2. Doamne ajuta sa ajunga ! Daniel e prea dispus la compromisuri , si-l mai are si pe acel Banescu infiltrat Soros linga el .

  3. Sa-l numeasca Spagopolitul Dobrogei, o functie mai inalta decat cea de Mitropolit, adica s-ar afla in anticamera de Patriarh, ti-l inchipui pe Pinochio de Tulcea Patriarhul Bancii Nationale

  4. Stefane, unde scrie in articol despre ”dorința lui(a IPS Teodosie) de a deveni mitropolit” ?!.

  5. E chiar anormal ca tocmai tinutul in care a pasit Sfântul Apostol Andrei sa nu aiba rang de Mitropolie …

  6. Nu prea se dau explicatii cu privire la aceasta cerere,un adevar ca odata a fost Mitropolie este,ceva legat de Bulgaria de azi care se pare ca mai discuta de un teritoriu vremelnic ocupat de romani ? si cei care au deschis subiectul,ma refer la biserica ar fi trebuit sa fie mai expliciti.Cu privire la persoana IPS Teodosie fiecare cu parerea sa,daca o face pentru adevar si biserica nu este rau dar daca este o dorinta de marire personala este alta problema,nu poti ajunge la Bucuresti daca nu esti mitropolit …..Cei care sunt in domeniu ar putea sa ne lumineze .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger