AcasăNewsCum ar arăta Capitala în cazul unui cutremur major. Rezultatele alarmante ale...

Cum ar arăta Capitala în cazul unui cutremur major. Rezultatele alarmante ale unui studiu – FOTO

cutremurCum ar arăta Capitala în cazul unui cutremur major. Rezultatele alarmante ale unui studiu - FOTO

Peste 2000 de clădiri prăbușite, 400 de străzi blocate de rămășițele din imobile și peste 200 de hectare ar putea fi acoperite de dărâmături. Așa ar putea arăta Capitala după un cutremur major, potrivit celei mai noi platforme online lansată, joi, în București.

Suprafața acoperită de dărâmături în București ar fi de 14 ori cât Parcul Cișmigiu, este concluzia șocantă a unui studiu efectuat recent. Avem capitala cu cel mai mare risc seismic din Europa. Numai în centrul orașului, există multe clădiri care stau să cadă.

Potrivit celui mai optimist scenariu, Bucureștiul va avea nevoie de zeci de ani pentru a consolida toate clădirile vechi.

foto dupacutremurro

„Autoritățile pot folosi harta pentru a estima zonele ce ar putea deveni greu accesibile și pentru a continua analizarea fondului construit, iar fiecare dintre noi poate începe să privească locurile pe care le frecventează și în termeni de accesibilitate post seism”, se precizează pe platforma dupacutremur.ro.

Portalul a centralizat o hartă cu toate zonele cu risc seismic ridicat și toate urmările care ar putea să apară în urma unui cutremur de o magnitudine foarte înseamnată.

author avatar
Andreea Vlad
257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger