AcasăNewsCum a vrut un italian să iasă din România, după ce îi...

Cum a vrut un italian să iasă din România, după ce îi expirase buletinul. Poliţiştii l-au reţinut imediat!

vama-nadlac-aglomeratie

Un italian a încercat să fenteze atenţia grănicerilor de la Vama Petea şi să iasă din România folosindu-se de un buletin fals. Bărbatul în vârstă de 51 de ani a prezentat autorităţilor o carte de identitate expirată.

Problema cea mare a fost că omul a modificat mecanic data expirării valabilităţii.

A scrijelit pe buletin 2023 unde scria 2020

Concret, data de expirare a documentului a fost modificată din 2020 în 2023. Bărbatul a declarat că, atunci când a pornit spre ţara natală, a constatat că documentul său expirase. Partenera sa de voiaj i-a recomandat să îşi modifice data valabilităţii, lucru pe care bărbatul l-a şi făcut fără să stea pe gânduri.

„Împreună cu el, în autoturism, călătorea şi o tânără, în vârstă de 19 ani, având şi aceasta cetăţenie italiană.

La verificarea documentelor de călătorie, colegii noştri au constatat că rubrica valabilităţii de pe cartea de identitate a cetăţeanului italian a suferit modificări mecanice.

Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat”, conform autorităţilor.

În Italia, nu te poţi numi „Vineri”

Apropo de actele de identitate ale italienilor. În Peninsulă, s-au interzis anumite nume, care nu pot fi date copiilor. Judecătorii nu au permis unor părinţi să-și boteze copilul „Vineri”, deoarece acesta era numele sclavului lui Robinson Crusoe.

Și statul chinez a interzis unor părinți să-și numească pruncul „@” („coadă de maimuță”, în limbajul tradițional al IT-iștilor). Danemarca interzice de asemenea un număr de peste 7.000 de nume.

author avatar
Andrei Ștefan
347 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger